Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Felújították a Vajdasági Klinikai Központ belgyógyászati részlegét

2020-12-30
15:43
2020-12-30
18:54
Forrás
Pannon RTV
Tervbe vették a sürgősségi központ B és C blokkjának további építését és felszerelését is. Új felszerelés, összkomfortos szobák – ilyen a felújított belgyógyászati részleg, amelyben 163 betegágyat helyeztek el a legsúlyosabb betegek ápolására.

Új felszerelés, összkomfortos szobák – ilyen a felújított belgyógyászati részleg, amelyben 163 betegágyat helyeztek el a legsúlyosabb betegek ápolására.

Edita Stokić, igazgató, Vajdasági Klinikai Központ: „A korszerű egészségügyi felszerelés kulcsfontosságú a klinikai központ működésében, mindezt azért tesszük, hogy fejlesszük az egészségügyet, hogy javítsunk az ellenőrzések és a terápiák minőségén, mindezt a betegeinkért tesszük.”

A sürgősségi központ új részlegei majdnem 40 évig álltak befejezetlenül.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Ma megvan az állami összefogás, a megértés és az együttműködés azok az emberek között, akik a döntéseket hozzák, elsősorban a polgároknak, a városunknak, a tartományunknak és az országunknak is gratulálok.”

Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter a látogatásakor kifejtette, hogy az ország egészségügye folyamatosan javul. Nem csak az épületek és a felszerelést korszerűsítik, hanem az orvosok képzését is: „Sokkal több figyelmet és pénzt fordítunk az új típusú orvosságokra, vásároljuk is azokat, sokkal több gyermeket gyógyítunk mind itthon, mind külföldön, erre is anyagiakat fordítunk. És mindez csak egy kis hányada annak, amit megtettünk.”

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Azt szeretném, ha még gyorsabban és erőteljesebben fejlődne, nem csak az egészségügyünk, hanem az egész országunk. Nézzék meg ezt a képet, minden új, mindent felújítottunk, minden jobb, mint valaha volt. Nem szabad megállnunk.”

A sürgősségi központ új részlegét várhatóan három év múlva adják át rendeltetésének.

Vajdasági Klinikai Központ
Edita Stokić
Miloš Vučević
Zlatibor Lončar
Igor Mirović

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.