Ugrás a tartalomra

Felvehető a kétkomponensű oltás Magyarkanizsán is

2023.02.05
13:11
2023.02.05
17:20
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán is elérhető a koronavírus elleni újabb védőoltás, ezt emlékeztető dózisként vehetik fel az érdeklődők.

Fontos, hogy két védőoltás között három hónapnak el kell telnie. Ami a fertőzötteket illeti, kevés új megbetegedést regisztrálnak a községben.

Magyarkanizsa községben jelenleg leginkább az emlékeztető oltásokat kérik a helyiek. Az új, kétkomponensű koronavírus elleni oltást emlékeztető oltásként lehet felvenni, elsősorban a valamilyen más betegséggel küzdők számára ajánlott.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Valójában már két vírus ellen véd, tehát az eredeti covid-vírus ellen véd, illetve annak a módosult változata ellen is, ezért egy nagyobb védettséget biztosít. Arra fel kell hívnom a figyelmet, hogy ez nem kötelező védőoltás, tehát a harmadik, negyedik, ötödik emlékeztető védőoltás nem kötelező senki számára, tehát maga a páciens dönti el, hogy szeretné-e felvenni.”

A védőoltás iránt van érdeklődés, ami közel három hete érhető el Magyarkanizsa község területén.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Meglepő, hogy már az első héten, amikor még nem is szóltunk senkinek, már volt jelentkező és azóta is van jelentkező az új védőoltásra, arra kell figyelni, hogy a három hónap elmúljon a két emlékeztető dózis között, tehát ha valaki felvette a negyedik oltást, három hónapnak el kell, hogy múljon, hogy az új, ötödik dózist is fel tudja venni.”

A község területén naponta 10-15 páciens jelentkezik a covid-rendelőbe, közülük napi szinten 1 és 4 közötti fertőzöttet regisztrálnak, de az ő tüneteik is a legtöbb esetben enyhék, ritkán jelentkeznek súlyos, kórházi kezelésre szoruló tünetekkel a helyiek.

Magyarkanizsai Egészségház
Gyólay Karolina
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus elleni védőoltás

Most

13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű