Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felvehető a kétkomponensű oltás Magyarkanizsán is

2023.02.05
13:11
2023.02.05
17:20
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán is elérhető a koronavírus elleni újabb védőoltás, ezt emlékeztető dózisként vehetik fel az érdeklődők.

Fontos, hogy két védőoltás között három hónapnak el kell telnie. Ami a fertőzötteket illeti, kevés új megbetegedést regisztrálnak a községben.

Magyarkanizsa községben jelenleg leginkább az emlékeztető oltásokat kérik a helyiek. Az új, kétkomponensű koronavírus elleni oltást emlékeztető oltásként lehet felvenni, elsősorban a valamilyen más betegséggel küzdők számára ajánlott.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Valójában már két vírus ellen véd, tehát az eredeti covid-vírus ellen véd, illetve annak a módosult változata ellen is, ezért egy nagyobb védettséget biztosít. Arra fel kell hívnom a figyelmet, hogy ez nem kötelező védőoltás, tehát a harmadik, negyedik, ötödik emlékeztető védőoltás nem kötelező senki számára, tehát maga a páciens dönti el, hogy szeretné-e felvenni.”

A védőoltás iránt van érdeklődés, ami közel három hete érhető el Magyarkanizsa község területén.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Meglepő, hogy már az első héten, amikor még nem is szóltunk senkinek, már volt jelentkező és azóta is van jelentkező az új védőoltásra, arra kell figyelni, hogy a három hónap elmúljon a két emlékeztető dózis között, tehát ha valaki felvette a negyedik oltást, három hónapnak el kell, hogy múljon, hogy az új, ötödik dózist is fel tudja venni.”

A község területén naponta 10-15 páciens jelentkezik a covid-rendelőbe, közülük napi szinten 1 és 4 közötti fertőzöttet regisztrálnak, de az ő tüneteik is a legtöbb esetben enyhék, ritkán jelentkeznek súlyos, kórházi kezelésre szoruló tünetekkel a helyiek.

Magyarkanizsai Egészségház
Gyólay Karolina
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus elleni védőoltás

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.