Ugrás a tartalomra

Felvételi felkészítő a Kosztolányi gimiben

2022.02.11
14:45
2022.02.11
16:36
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú érdeklődő általános iskolás érkezett a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium felvételi felkészítőjére.

A diákok közül 80-an angolra, több mint 10-en németre, valamint több mint 30-an a gimnázium idén nyíló színművészeti és audiovizuális szakára jelentkeznének.

Nagy az érdeklődés a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium szakaira idén. 113 végzős érkezett az első felkészítőre. Kovács Katalin, tanuló, Arany János Általános Iskola, Orom:
„- Nekem nagyon vonzó volt ez az iskola, szeretném itt elkezdeni az új életemet.
- Mi tetszik, vagy mit nyújt ez az iskola, ami miatt ide szeretnél jönni?
- Nagyon szeretem a nyelveket, tehát ezért is döntöttem ez mellett.”

A horgosi Lukić Maja egyik kedvenc tantárgya az angol, a gimnáziumba is azért szeretne jönni, hogy nyelvtudását továbbfejlessze. „A horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából jöttem, és azért szeretnék ide jönni, mert értek a nyelvekhez, tetszenek is, és tovább is majd ezt szeretném tanulni.”

A diákok párhuzamosan három csoportban öt alkalommal készülhetnek a felvételire. Bálint Emma, tanár, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Átismételjük azokat az anyagokat, amik a felvételin felmerülhetnek, lehetnek, és azokat a típusfeladatokat gyakoroljuk, amelyekből a felvételi állni fog. Magyarból, angolból, németből lesznek felkészítőink, illetve az új szakunkra, a média szakra egy zeneművészetből, képzőművészetből, irodalomból összeálló általános ismereteket fognak a gyerekek majd átismételni és megszerezni.”

A személyes találkozások mellett lesznek online felkészítők is. Nagy Tibor, megbízott igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Ezzel az a célunk, hogy a gyereket alaposan felkészítsük. Tehát legyen neki egy magabiztossága, tudja, hogy mivel találja majd magát szembe, amikor elébe teszik majd a felvételi tesztet, valamikor ott május 13-a és 22-e között, és hogy magabiztosan és tudása javát adva csinálja meg.”

A jelentkezők közül az idei évben a 20 sport szakos diák mellett, 36 angol, 12 német és 20 színművészeti és audiovizuális szakra jelentkező diákot vesznek majd fel.

Szabadka
Kosztolányi Dezső Gimnázium
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
felvételi felkészítő
felvételi
Bálint Emma
Nagy Tibor

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű