Ugrás a tartalomra
A gimnázium
Pannon RTV

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium

2018-02-10
10:34
2018-02-10
16:33
Forrás
Pannon RTV
A tanfolyamra olyan diákok jelentkezését várják, akik a képzőművészeti tagozaton szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium a végzős általános iskolás tanulóknak. A mai első találkozáson a szülők is részt vettek. A szeptemberben induló képzőművészeti tagozatra 20 diák nyerhet felvételt.

Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „Elsősorban az a célunk, hogy mindazokat a technikákat megismerjék, és részletesebben foglalkozzanak vele több órán keresztül, amelyek magán a felvételi vizsgán is szerepelnek. Három napon háromféle technikából kell, hogy felvételi vizsgát tegyenek június elején, egyik napon ceruzarajzot, másik napon temperafestményt, harmadik napon pedig agyagból egy szobrot kell, hogy készítsenek. A tavasz folyamán nyolc alkalommal nyolc iskolai órát lesznek a gyerekek itt nálunk, összesen 64 órát, ez körülbelül annyi, mint amennyi az egy évi képzőművészeti tanóra norma.”    

 

felvételi felkészítő tanfolyam
Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.