Ugrás a tartalomra
A gimnázium
Pannon RTV

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium

2018-02-10
10:34
2018-02-10
16:33
Forrás
Pannon RTV
A tanfolyamra olyan diákok jelentkezését várják, akik a képzőművészeti tagozaton szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium a végzős általános iskolás tanulóknak. A mai első találkozáson a szülők is részt vettek. A szeptemberben induló képzőművészeti tagozatra 20 diák nyerhet felvételt.

Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „Elsősorban az a célunk, hogy mindazokat a technikákat megismerjék, és részletesebben foglalkozzanak vele több órán keresztül, amelyek magán a felvételi vizsgán is szerepelnek. Három napon háromféle technikából kell, hogy felvételi vizsgát tegyenek június elején, egyik napon ceruzarajzot, másik napon temperafestményt, harmadik napon pedig agyagból egy szobrot kell, hogy készítsenek. A tavasz folyamán nyolc alkalommal nyolc iskolai órát lesznek a gyerekek itt nálunk, összesen 64 órát, ez körülbelül annyi, mint amennyi az egy évi képzőművészeti tanóra norma.”    

 

felvételi felkészítő tanfolyam
Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium

Most

15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.