Ugrás a tartalomra
A gimnázium
Pannon RTV

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium

2018-02-10
10:34
2018-02-10
16:33
Forrás
Pannon RTV
A tanfolyamra olyan diákok jelentkezését várják, akik a képzőművészeti tagozaton szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium a végzős általános iskolás tanulóknak. A mai első találkozáson a szülők is részt vettek. A szeptemberben induló képzőművészeti tagozatra 20 diák nyerhet felvételt.

Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „Elsősorban az a célunk, hogy mindazokat a technikákat megismerjék, és részletesebben foglalkozzanak vele több órán keresztül, amelyek magán a felvételi vizsgán is szerepelnek. Három napon háromféle technikából kell, hogy felvételi vizsgát tegyenek június elején, egyik napon ceruzarajzot, másik napon temperafestményt, harmadik napon pedig agyagból egy szobrot kell, hogy készítsenek. A tavasz folyamán nyolc alkalommal nyolc iskolai órát lesznek a gyerekek itt nálunk, összesen 64 órát, ez körülbelül annyi, mint amennyi az egy évi képzőművészeti tanóra norma.”    

 

felvételi felkészítő tanfolyam
Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.