Ugrás a tartalomra
A gimnázium
Pannon RTV

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium

2018-02-10
10:34
2018-02-10
16:33
Forrás
Pannon RTV
A tanfolyamra olyan diákok jelentkezését várják, akik a képzőművészeti tagozaton szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium a végzős általános iskolás tanulóknak. A mai első találkozáson a szülők is részt vettek. A szeptemberben induló képzőművészeti tagozatra 20 diák nyerhet felvételt.

Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „Elsősorban az a célunk, hogy mindazokat a technikákat megismerjék, és részletesebben foglalkozzanak vele több órán keresztül, amelyek magán a felvételi vizsgán is szerepelnek. Három napon háromféle technikából kell, hogy felvételi vizsgát tegyenek június elején, egyik napon ceruzarajzot, másik napon temperafestményt, harmadik napon pedig agyagból egy szobrot kell, hogy készítsenek. A tavasz folyamán nyolc alkalommal nyolc iskolai órát lesznek a gyerekek itt nálunk, összesen 64 órát, ez körülbelül annyi, mint amennyi az egy évi képzőművészeti tanóra norma.”    

 

felvételi felkészítő tanfolyam
Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.