Ugrás a tartalomra
A gimnázium
Pannon RTV

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium

2018-02-10
10:34
2018-02-10
16:33
Forrás
Pannon RTV
A tanfolyamra olyan diákok jelentkezését várják, akik a képzőművészeti tagozaton szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Felvételi felkészítő tanfolyamot szervez a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium a végzős általános iskolás tanulóknak. A mai első találkozáson a szülők is részt vettek. A szeptemberben induló képzőművészeti tagozatra 20 diák nyerhet felvételt.

Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium: „Elsősorban az a célunk, hogy mindazokat a technikákat megismerjék, és részletesebben foglalkozzanak vele több órán keresztül, amelyek magán a felvételi vizsgán is szerepelnek. Három napon háromféle technikából kell, hogy felvételi vizsgát tegyenek június elején, egyik napon ceruzarajzot, másik napon temperafestményt, harmadik napon pedig agyagból egy szobrot kell, hogy készítsenek. A tavasz folyamán nyolc alkalommal nyolc iskolai órát lesznek a gyerekek itt nálunk, összesen 64 órát, ez körülbelül annyi, mint amennyi az egy évi képzőművészeti tanóra norma.”    

 

felvételi felkészítő tanfolyam
Zenta
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium

Most

18:47, Frissítve: 19:50

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.