Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Felvonult a folyami flotta

2022.08.05
19:42
2022.08.05
20:01
Forrás
Pannon RTV
Hadihajók vonultak fel a folyami flotta napja alkalmából a Dunán Újvidéknél.
Pannon RTV

A folyami flotta a szerb haderő sajátos egysége, amely feladatai közé tartozik egyebek mellett a flotta parancsnokságának, alárendelt egységeinek és tagjainak kiképzése. Ellenőrzik a folyami útvonalakat, valamint biztosítják a hadsereg egységeit is. Békeidőben elsősorban természeti katasztrófák elhárításában, mentőakciókban vesznek részt. A Szerb Katonaság 2008 óta ünnepli a folyami flotta napját.

folyami flotta
folyami
flotta
hadihajó
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.