Ugrás a tartalomra
pixabay/anestiev/illusztráció

Fenn kell tartani a jelenlegi kedvező járványügyi helyzetet Szerbiában

2020.10.03
10:34
2020.10.03
15:53
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Ezt nyilatkozta dr. Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese.

Rámutatott, hogy a régió és Európa más országaihoz képest is jobb a helyzet az országban. A naponta megjelenő friss adatoknál az a legfontosabb, hogy voltak-e halálesetek, és hogy mennyi a lélegeztetőkészüléken lévő betegek száma - magyarázta. Kisić Tepavčević kiemelte, mindent meg kell tennünk a kedvező helyzet fenntartása érdekében. Rajtunk múlik, hogy hány új eset fordul elő. 

Dr. Darija Kisić Tepavčević, igazgatóhelyettes, Batut Közegészségügyi Intézet: „A rizikófaktorok ugyanazok, mint a járvány megjelenésének kezdetén. Ami jelenleg biztos, hogy jön a tél, amely egyébként is a légzőszervi megbetegedések időszaka. Ilyenkor számítunk leginkább ezekre a betegségekre, köztük persze a Covid-19-re is. Jelenleg rendkívül kedvező a szerbiai járványhelyzet, összehasonlítva a régió és Európa más országaival. Mindent meg kell tennünk most azért, hogy ezt fenntartsuk. Igen, most jön a légzőszervi megbetegedések időszaka, azonban az, hogy megjelenik-e újra a koronavírus-járvány a régióban, tőlünk függ. A legjobb példa, amelyet folyton emlegetünk, Kína, ahol már néhány tucat napja nem regisztrálnak újabb eseteket a beszámolók szerint. Úgyhogy igen, képesek vagyunk rá.”

Szerbia
Dr. Darija Kisić Tepavčević
járvány
járványügyi
járványügyi előírások
járványügyi intézkedések
koronavírus-járvány
koronavírus
Batut Közegészségügyi Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű