Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Andrew Medichini

Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén, és másokat is erre kért

2023.01.01
15:32
2023.01.01
15:38
Forrás
hirado.hu
Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén, XVI. Benedek halála másnapján, és a híveket is erre kérte.

Isten anyjának kezébe ajánljuk ma szeretett emeritus pápánknak, XVI. Benedeknek a lelkét, miközben ő távozik az Atyához ebből a világból – mondta a hagyományos újévi misét vezető Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában. Egy szívvel és lélekkel adunk hálát a Jóistennek ajándékáért, az evangélium és az egyház hűséges szolgájáért – tette hozzá szentbeszédében, amely ezúttal rövid volt, és jórészt az elhunyt volt egyházfővel foglalkozott. De miután január elseje a béke világnapja az egyházban, Ferenc a békéért is imádkozott. Most ennek az évnek az elején nekünk, embereknek leginkább reményre van szükségünk, mint ahogy a földnek esőre – jelentette ki. A nyugalmazott pápa 95 éves korában, szombaton reggel hunyt el. 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Hétfőn felravatalozzák a Szent Péter-bazilikában, és csütörtökön helyezik örök nyugalomra.

Ferenc pápa

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.