Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa jól van a műtét után

2021.07.05
07:55
2021.07.05
08:23
Forrás
MTI
Az esti órákban hajtották végre a beavatkozást.

Jól van a műtét után Ferenc pápa - közölte Matteo Bruni szentszéki szóvivő. Arról tájékoztatott, hogy a 84 éves egyházfő szervezete "jól reagált" a beavatkozásra. Az előre tervezett műtétet vasárnap az esti órákban hajtották végre altatással a római Gemelli-klinikán. A La Repubblica napilap és más hírportálok szerint a műtét többórás volt, és a pápa legalább öt napig kórházban marad. Az egyházfőnek vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt volt szüksége az operációra. A sebészi beavatkozás előtti vizsgálatokat már korábban elvégezték. A pápák kórházaként ismert Gemelli katolikus klinika Vatikánváros közelében található.

Szemtanúk szerint Ferenc pápa közvetlenül a vasárnap délben mondott úrangyala imádság és az azt kísérő beszéd után, egyetlen kísérővel, gépkocsin elhagyta a Vatikánt, és a pápai államtól alig tíz percre levő kórházba ment.

Ferenc pápa
műtét

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.