Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldása ma 18 órakor

2020-03-27
12:48
2020-03-27
12:56
Forrás
hirado.hu
Az imát és az áldást a Pannon Televízió ma este, a 10 órai híradó után tűzi műsorra.

A kereszténység központjából emeli fel imáját Ferenc pápa és adja rendkívüli Urbi et Orbi áldását az új koronavírus-fertőzés sújtotta világra ma este a járvány miatt lezárt Szent Péter-bazilika előtti üres térről.

Az esemény március 22-i bejelentésekor Ferenc pápa hangsúlyozta: „a vírus világméretű terjedésére az ima, az együttérzés és a gyengédség világméretű terjedésével akarunk válaszolni”.

A Szent Péter-bazilika bejáratánál azt a Szűz Mária-ikont helyezik el, amelynél Ferenc pápa gyakran imádkozik. Mellette áll majd a római San Marcello al Corso templomban őrzött csodatevő feszület, amelyet 1522-ben vittek körbe a városban, az akkori pestisjárvány idején. A meditációt a szentségimádás követi, majd a közel egy órás imádság végén Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldást ad Róma városára és a világra.

Az Urbi et Orbi áldást az egyházfő a nagyobb ünnepeken, karácsonykor és húsvétkor adja. A mostani rendkívüli vészhelyzetben az áldással az egyház az általános feloldozás lehetőségét hangsúlyozza.

Ferenc pápa
Urbi et orbi
Vatikán
áldás
koronavírus

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.