Ugrás a tartalomra
Pixabay/nastya_gepp

A fiatalokat az álmaik megvalósítása érdekli

2022.01.11
17:41
2022.01.11
18:25
Forrás
Pannon RTV
Magyarországra készül a vajdasági magyar fiatalok jelentős része, ott tanulnának és építenének karriert - mondta a Pannon Rádió Presszó című műsorban Szollár Ádám, a VIFÓ aktivistája.

Az ifjúsági szervezet volt elnöke arról is beszélt, hogy a fiatalokat ma már nem feltétlenül a jó fizetés, hanem álmaik megvalósítása vezérli.

Az ifjúsági szervezet volt elnöke kiemelte, egyre jelentősebb a fiatalok Magyarországra történő migrációja. Több szempont is motiválja őket: a képzések minősége, a Magyarország nyújtotta jobb önmegvalósítási és kibontakozási lehetőségek, jelentős százalékuk pedig a gyenge szerbtudás miatt dönt így.
Szollár Ádám azt is elmondta, hogy a fiatalokat pályaválasztáskor kevésbé érdekli az, hogy a választott szakma mennyire konkurens és fizetőképes. Inkább az érdeklődési körük alapján választanak. Az számukra a legfontosabb, hogy szeressék azt, amit munkájuknak választanak. A fizetés nagysága a többségnél már a második helyre csúszik: „Olyan munkahelyre van szüksége a fiataloknak, ahol látunk fejlődési lehetőséget. Vannak többen is, akik mérnökök és direkt olyan munkahelyeket keresnek, ahol nem az van, hogy meg van határozva a fizetésed és akkor öt évig te abba a saját kis mókus ketrecedbe forogsz, hanem hogy van fejlődési lehetőség akár pénzügyi szempontból akár szakmai szempontokból.”

A VIFÓ aktivistája elmondta, jelentős a vállalkozó szellem a fiatalok körében, ugyanis sok hobbi vált start-up vállalkozássá az utóbbi időben. Sok fitnesz klubot üzemeltetnek fiatal üzletemberek, sokan lettek személyi edzők, formatervezők, video-vágók, applikációfejlesztők, marketingcég-vezetők.

Szollár Ádám
VIFÓ

Most

Népszerű