Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

Fizikaverseny Horgoson

2020.10.24
12:16
2020.10.24
18:37
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó fizikaversenyt szerveztek a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában.

A megmérettetésen közel 30 vajdasági általános iskolás vett részt. Az idén Ribár Béla személye és munkássága volt a verseny fő témája. A megmérettetést a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületén belül a GENIUS tehetséggondozó mozgalom szervezte meg.

Pannon RTV/ Molnár Ádám

A versenyre egész Vajdaság területéről érkeztek nyolcadikos diákok, akikhez közel áll a fizika és szerették volna megmérettetni magukat.

Dobó Áron, tanuló, Jovan Mikić Általános Iskola, Szabadka: „A fizikát szeretem, mert kapcsolódik a matematikához, meg a matek elég jól megy és szeretem. A fizikát leginkább a kísérletek miatt szeretem, mert azokat lehet tanulmányozni, meg, ahogy utazunk valahova, akkor is érdekel, hogy hogy haladnak a dolgok, az energiájukat is ki szeretem számolni így.”

Pannon RTV/ Molnár Ádám

A verseny célja a tehetségek felfedezése, a tehetséggondozás serkentése és a természettudományok, valamint a műszaki ismeretek fontosságának a kiemelése volt.

Balázs Piri Diana, fizikatanár, szervező, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „Az idén Ribár Béla a téma, tehát az ő életével kapcsolatosan kapnak tíz kérdést, ami bekarikázós, azután számítási feladatok vannak, kettő vagy három szokott általában lenni, nem nehéz feladatok, tehát a tanulók ezt is örömmel szokták megoldani. A negyedik rész pedig abból szokott állni, hogy egy kísérletet láthatnak a diákok, amit le kell írni, le kell rajzolni és megindokolni, hogy milyen fizikai jelenség alapján játszódik ez le.”
 

Pannon RTV/ Molnár Ádám

A legjobbnak bizonyult tanulók az előző években részt vehettek a magyarországi Öveges József Országos Fizikaversenyen, amit az idei évben valószínűleg az online térben tartanak majd meg.

Horgos
fizika
Kárász Karolina Általános Iskola

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.
18:29

Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól

A labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a szenegáliak a 41. percben szerezték meg a vezetést, amikor Dia csapott le a katari védelem által eladott labdára.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.