Ugrás a tartalomra
Illusztráció/Pannon RTV

Fokozott közúti ellenőrzést tartanak a közlekedési rendőrök Szerbiában

2022.06.12
08:51
Forrás
Magyar Szó
A bejelentés szerint minden rendelkezésre álló technikai eszközt bevetnek.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a közlekedési rendőrség fokozottan ellenőrzi a gyorshajtást, a szabálytalan előzést, az ittas vagy pszichoaktív szerek hatása alatti vezetést, a biztonsági öv használatának elmulasztását, valamint a vezetés közbeni telefonhasználatot.

Hozzáteszik, minden rendelkezésre álló technikai eszközt bevetnek: radarokat, alkoholszondákat és pszichoaktív anyagok ellenőrzésére szolgáló eszközöket is. Az elmúlt három évben június folyamán átlagosan 50-en vesztették életüket közlekedési balesetben Szerbiában.

ellenőrzés
rendőr
gyorshajtás
alkohol

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.