Ugrás a tartalomra
biztonsági öv, közlekedés, közúti ellenőrzés
Pannon TV

Fokozottan ellenőrzik a biztonsági öv használatát a szerbiai utakon

2019-03-11
14:40
2019-03-11
17:56
Forrás
VajdaságMA
A szerbiai közlekedési rendőrség hétfőtől fokozottan ellenőrzi a biztonsági öv használatát mind az első, mind a hátsó üléseken, valamint a gyermekbiztonsági rendszerek előírásszerű alkalmazását is.

A március 17-ig tartó nemzetközi akciót a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) mind a 29 tagállamában megszervezik.

A Közlekedésbiztonsági Ügynökség legfrissebb felmérése szerint Szerbiában az első üléseken utazók mintegy 83 százaléka használja a biztonsági övet, a hátsó üléseken pedig az utasok mindössze 12 százaléka.

Az év eleje óta 15 olyan személy halt meg közelekedési balesetben, aki nem kötötte be a biztonsági övet, közülük hatan azért, mert kirepültek a járműből.

Damir Okanović, a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke elmondta, a szülők alig több mint fele szállítja az autóban a törvény szerint előírt módon gyermekét: „Csak tavaly mintegy 750 gyermek sérült meg utasként és négy gyermek halt meg. Tehát ezért is fontos, hogy a gyerekek gyerekülésben legyenek és be legyenek kötve biztonsági övvel.”

biztonsági öv
közlekedés
gyerekülés
babaülés

Most

07:30, Frissítve: 07:38

Itt az afrikai meleg

Rendkívül magas hőmérsékletre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Egyes helyeken ma a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 fokot is. Erős UV-sugárzás lesz napközben.
21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.