Ugrás a tartalomra
biztonsági öv, közlekedés, közúti ellenőrzés
Pannon TV

Fokozottan ellenőrzik a biztonsági öv használatát a szerbiai utakon

2019-03-11
14:40
2019-03-11
17:56
Forrás
VajdaságMA
A szerbiai közlekedési rendőrség hétfőtől fokozottan ellenőrzi a biztonsági öv használatát mind az első, mind a hátsó üléseken, valamint a gyermekbiztonsági rendszerek előírásszerű alkalmazását is.

A március 17-ig tartó nemzetközi akciót a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) mind a 29 tagállamában megszervezik.

A Közlekedésbiztonsági Ügynökség legfrissebb felmérése szerint Szerbiában az első üléseken utazók mintegy 83 százaléka használja a biztonsági övet, a hátsó üléseken pedig az utasok mindössze 12 százaléka.

Az év eleje óta 15 olyan személy halt meg közelekedési balesetben, aki nem kötötte be a biztonsági övet, közülük hatan azért, mert kirepültek a járműből.

Damir Okanović, a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke elmondta, a szülők alig több mint fele szállítja az autóban a törvény szerint előírt módon gyermekét: „Csak tavaly mintegy 750 gyermek sérült meg utasként és négy gyermek halt meg. Tehát ezért is fontos, hogy a gyerekek gyerekülésben legyenek és be legyenek kötve biztonsági övvel.”

biztonsági öv
közlekedés
gyerekülés
babaülés

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.