Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Folyamatos az oltás Szabadkán

2021.11.28
11:20
2021.11.28
16:23
Forrás
Pannon RTV
Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A vakcináció zavartalanul zajlott délelőtt Szabadkán. Az érdekeltek a kínai Sinopharm, az orosz Szputnyik és a Pfizer oltásokat előzetes bejelentkezés nélkül is felvehették. A Moderna vakcinához azonban előzőleg regisztrálniuk kellett. Đorđe Lalić a harmadik dózist vette fel.

„- Előre kell tervezni, hogy egy napot hagyjunk a pihenésre, mert a szervezet immunválaszt keres, és akkor ehhez minden erőre szüksége van, tehát egy pihenőnapot szükséges betervezni.
- Melyik oltást választotta az elsőnek, a másodiknak és a harmadiknak?
- Mindhárom oltásként az orosz Szputnyik oltást. Néztem kutatást ezzel kapcsolatban. Magyarország tette közzé az eredményeit. A Szputnyik meggyőzően a legjobb az eredmények tekintetében.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Eszes Attila vitaminokkal, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel vigyáz az egészségére. Harmadik oltásként pedig a kínai Sinopharmot igényelte.

„Muszáj a munkahelyem miatt, mivel átjárok Magyarországra, és hogy meglegyen a papír.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Sipos Ilona elsősorban saját és családja érdekében döntött az oltakozás mellett. Két AstraZeneca oltás után harmadiknak a Pfizert vette fel.

„- Most a harmadikat vettem fel, de még eddig nem volt semmilyen probléma.
- Volt-e valamilyen utóhatása az első kettőnek?
- Nem volt, kicsit fájt az izom, de más nem.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A járványügyi helyzet továbbra sem mondható kedvezőnek az észak-bácskai körzetben - a szakemberek szerint. Ezért az illetékesek továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy vegyék fel a védőoltást.

észak-bácskai körzet
oltás
vakcina
koronavírus

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.