Ugrás a tartalomra
Migránsok a tanyán
Pannon RTV

Folyamatosan érkeznek a migránsok a szerb-magyar határ térségébe

2019-03-22
13:59
2020-04-19
18:12
Forrás
Pannon RTV
A főleg afgán és pakisztáni illegális bevándorlók hetente többször is megkísérlik átlépni a határt Horgos közelében.

A bevándorlók a kerítésen keresztül, vagy a kamionok alvázaiban megbújva kísérlik meg a határátkelést, de a röntgenes átvizsgálás minden esetben lebuktatja őket.

A horgosi Bácska birtok

Már a Google-térképen is migránsmenedékként van megjelölve a horgosi Bácska birtok területe, ahová az illegális bevándorlók érkeznek, majd itt próbálják meg átlépni a határt. Egy afgán férfi elmondta, hogy már 4 hónapja van Szerbiában és már nem először próbált meg átjutni. „A határ zárva van. Nem érdekli őket a bajunk. Magyarország nagy gondot jelent nekünk. Lezárta a határait. Nem akarja megnyitni. Miért? Mi okuk van erre? Az életünket akarjuk megmenteni. Európai államba mennénk tovább, például Franciaországba, Olaszországba, Németországba. Miért nem gondoskodnak rólunk? Miért?”

Migránsok a romos épületben

Egy másik afgán férfi néhány napja érkezett meg a Horgos melletti migránstanyára. Ő a napokban próbálkozik azzal, hogy átkeljen Magyarországra, hogy onnan Franciaországnak induljon. Szerinte ott sokkal jobb élet vár rá. „Megpróbáltunk közösen átjutni, de túlságosan nagy a biztonsági ellenőrzés, így nem jutottunk át, de nem adjuk fel. Megpróbáljuk legközelebb is mert nincs veszteni valónk. Sokan rengeteget fizettek ezért az útért, 5-6000 eurót is fejenként. Ezeknek a férfiaknak, akikkel jöttem, már nem is maradt pénzük, így más lehetőségünk nincs, erre kell tovább mennünk. Ők is igyekeznek átlépni a határt ahányszor csak lehet.”

A migránsok a készleteiket változatlanul a közeli Horgosra bejárva töltik fel, illetve magánszemélyek és civil szervezetek is ellátják őket élelemmel és más fogyasztási cikkekkel.

Horgos
migráns
Szerbia
Magyarország
határ

Most

15:41, Frissítve: 16:07

Újabb 704 okostábla a vajdasági iskoláknak

Lezárult a tartományi kormány okostáblát minden iskolába elnevezésű pályázata. Vajdaság-szerte 704 új okostáblát juttattak el az oktatási intézményekbe. Használatukat a báni palotában mutatták be.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.