Ugrás a tartalomra
Pixabay

Folyamatosan követi a Sberbank helyzetét a Szerbiai Nemzeti Bank

2022.02.28
10:45
2022.02.28
12:37
Forrás
Szerbiai RTV
Folyamatosan követjük és elemezzük a helyzetet - nyilatkozta a Szerbiai Nemzeti Bank a szerbiai Sberbank kapcsán, konkrét intézkedéseket azonban még nem hoztak.

Az osztrák Sberbank Europe AG.-nál komoly fizetőképességi problémák alakultak ki az orosz-ukrán háború hatására, a hitelintézet a közeljövőben várhatóan nem tudja teljesíteni tartozásait vagy egyéb kötelezettségeit.

A helyzetre reagálva Magyarországon két bankszünnapot is elrendeltek. Szerbiában azonban ilyen intézkedést egyelőre nem hoztak.

A Nemzeti Bank közleménye szerint a szerbiai Sberbank magasan likvid, vagyis fizetőképes, jó pénzügyi alapokkal rendelkezik, önálló jogi személy saját székhellyel. Hozzáteszik, minden szerbiai bank ügyvitele stabil és biztosított.

Sberbank
Szerbiai nemzeti Bank
fizetőképesség

Most

09:54, Frissítve: 10:01

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.