Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Folyamatosan oltanak Magyarkanizsán

2021.05.24
10:46
2021.05.24
16:13
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben eddig közel 6 ezer polgár kapta meg a védőoltás első adagját, míg a második dózist 5 ezer lakos vette fel.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Egyelőre az orosz Szputnyik-V vakcina hiánya okoz kisebb fennakadást, de napokon belül ez a védőoltás is elérhető lesz- nyilatkozták az illetékesek.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Árok Katalin az AstraZeneca védőoltás második dózisát vette fel hétfő délelőtt a magyarkanizsai oltóponton: „Azért vettem fel, hogy a családot, a környezetemet megvédjem. Nagy társaságban forgunk és koromhoz képest sok ügyintézés van, és nem akarok senkit sem megfertőzni. Mert ez azért lényeges.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Bejelentkezés nélküli oltakozásra érkezett a kispiaci Cselédes Ottó és családja. A védőoltás első dózisát vették fel: „A Pfizer védőoltás vettük fel. Elsősorban azért, hogy megvédjük a környezetünket, tudjunk utazni, bárhova el tudjunk menni. Fiam is tolószékben van, bárhova megy akár terápiára, csak úgy tudunk bemenni, ha van oltási igazolvány, és így nekem is meglesz, nem lesz magára hagyatva.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben közel 6 ezer polgár felvette a védőoltás első dózisát, míg 5 ezren már a vakcina második adagját is megkapták. Gyólay Karolina a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója elmondta, egyelőre az orosz Szputnyik- V vakcina hiánya okoz kisebb fennakadást, de ez a probléma is napokon belül megoldódik: „Nagyon kérjük azokat a polgárokat, akik első védőoltásként orosz védőoltást vettek fel, hogy türelemmel várjanak, mert a második védőoltás az egész országban késik. Nálunk körülbelül száz polgár várja a második védőoltást, de a napokban meg fog érkezni és ez a kis késés nem árt.”

Az igazgató azt is elmondta, hogy a tervek szerint a hét második felében Horgoson lesz lehetőség bejelentkezés nélküli oltakozásra.

Gyólay Karolina
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
koronavírus elleni védőoltás
AstraZeneca
Magyarkanizsa

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.