Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folyamatosan szükség van vérre

2020-07-13
12:30
2020-07-13
17:43
Forrás
Pannon RTV
Újabb véradási akciót tartottak ma délelőtt Zentán.

Az eseményt a helyi Vöröskereszt szervezésében a Vajdasági Vérátömlesztő Intézet orvosai és munkatársai bonyolították le.

Már az akció első órájában 11-en jelentkeztek vért adni. Fontosnak tartják azt, hogy segítsenek másokon. Tóth Teréz, véradó: „Gyerekkoromban mindig rosszul voltam a vérvételek alkalmával, és ezt szerettem volna legyőzni. Ez 44 éves koromra sikerült. Azóta adok rendszeresen vért. A másik indíttatás pedig, hogy édesanyám jó néhány alkalommal kapott vért, és én ezt szeretném valahogyan viszonozni másoknak.”

Az akción jelen voltak a Vajdasági Vérátömlesztő Intézet munkatársai is, akik elmondták, hogy jelenleg stabil vértartalékkal rendelkeznek, nyáron azonban ez általában megcsappan, így a koronavírus ellenére is minden véradást megtartanak, természetesen az ajánlások és a korlátozások betartásával. Dr. Jelena Klašnja, orvos, Vajdasági Vérátömlesztő Intézet, Újvidék: „Odafigyelünk arra, hogy hány személy tartózkodik a helyiségben. Tehát a legutóbbi intézkedések után annyiban változott meg minden, hogy 10 embernél nem lehet több egyszerre egy adott zárt térben, a járványügyi helyzet miatt.”

A Vérátömlesztő Intézet Vajdaság több pontján is szervez véradási akciót a hét folyamán. Kedden Versecen, Rumán, Kabolban és Dunagárdonyban is várják az önkénteseket.

vér
véradás
véradási akció
véradó
Zenta

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.