Ugrás a tartalomra

Folyamatosan újítják a nagykikindai iskolát

2020.02.06
18:33
2020.02.06
20:02
Forrás
Pannon RTV
Felújították a nagykikindai Žarko Zrenjanin Általános Iskola tornatermének tetőszerkezetét, most a padlón a sor. A munkálatokat Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár is megtekintette.

A tartományi kormány 4 és félmillió dináros támogatásból újították fel az egyik legnagyobb nagykikindai általános iskola tornatermének a tetőszerkezetét.

Tihomir Farkas, igazgató, Žarko Zrenjanin Általános Iskola, Nagykikinda: „Ezekre a munkálatokra nagy szükség volt, mert a tornaterem tetőzete tönkrement, beázott és nagy gondjaink voltak. Nagyobb esőzések idején a parketta felpúposodott. A tornatermet nem csak az iskola diákjai használják, hanem sportegyesületek is.”

Az iskolának 561 tanulója van. Tekintettel a diáksport fontosságára, az illetékes tartományi titkárság támogatni fogja a tornaterem teljes felújítását.

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Megbeszéltük, hogy a tetőzet felújítása után hozzá lehet fogni majd a padló rendezéséhez, és a sportlétesítmény felszerelését is felújíthatjuk a legszükségesebb kellékekkel, hogy minél jobb feltételek mellett tornázzanak a gyerekek.”

A nagykikindai önkormányzat eddig már több közös projektet valósított meg a tartományi kormánnyal és az együttműködést folytatni szeretnék.

Pavle Markov, polgármester, Nagykikinda: „Az idén megkezdődik a nyílászárók cseréje is, és ezzel teljes lesz az iskola felújítása, amivel nagyban javul majd az épület állapota. Ezért is fontos volt a tetőszerkezetnek a felújítása, hogy aztán folytatódhassanak a további munkálatok.”

A tartományi titkár labdákkal ajándékozta meg a nagykikindai általános iskola diákjait.

Nagykikinda
Žarko Zrenjanin Általános Iskola
tetőszerkezet
Vladimir Batez
Tihomir Farkas
Pavle Markov

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.