Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folyamatosan újítják a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola épületét

2020-01-18
11:31
2020-01-20
11:54
Forrás
Pannon RTV
Az oktatási intézmény már tavaly is, valamint idén is pályázott tartományi forrásokra. Ezúttal a tantermekben cserélik majd ki a nyílászárókat.

Amellett, hogy energiatakarékosabbá válik az épület, a gyerekek számára is kényelmesebb lesz a tanulás a tantermekben - mondják az illetékesek. A nyílászárók cseréje a tavaszi szünetben kezdődik majd. A kivitelezőnek áprilisig kell befejeznie a munkálatokat.

Vidrács Krisztina, igazgató, Moša Pijade Á. I., Torontálvásárhely: „A tantermekben a nyílászárók az iskola megalapításakor lettek elhelyezve, 1969-ben. Nem csoda, hogy az idő folyamán megrongálódtak, nem biztonságosak, nem lehet őket kinyitni, így nem praktikusak az osztályban, illetve maga az energiatakarékosság szempontjából a fűtéskor sokat veszítünk ezekben a tantermekben. Nagyon örülök, hogy ebből a pályázatból sikerül majd a tantermekben kicserélni ezeket az ablakokat, hiszen a gyerekek azok, akikre elsősorban gondolunk és szeretnénk, hogy ők elsősorban biztonságosabban érezzék itt magukat, de ugyanúgy kellemesebben, a téli időszakban melegebb, illetve nyáron hűvösebb tantermekben tudják tölteni a napoknak a jóformán felét.”

Moša Pijade Általános Iskola
újítják
oktatási intézmény
nyílászáró
ablak
Vidrács Krisztina
Torontálvásárhely

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.