Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Folyamatosan újul a gunarasi Dózsa György Általános Iskola

2019.09.27
14:26
2019.09.27
19:04
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött a gunarasi Dózsa György Általános Iskola tornatermi tetőszerkezetének és a teremhez tartozó öltöző felújítása. Az épület rossz állapotban volt, ezért sürgős rekonstrukcióra szorult.

Horváth Noémi, 6. osztályos tanuló szerint már régóta várták, hogy végre birtokukba vegyék az új tornatermet: „Sokkal kellemesebb, mert volt amikor beázott és akkor nem volt olyan jó csúszós padlón például tornázni.”

A felújításokra már nagy szüksége volt az iskolának, hiszen a tetőszerkezet folyamatos beázása a padlózat állapotát is tönkretette. Az öltözőket több mint egy hónapig újították fel, a tornaterem helyreállítása pedig már tavaly elkezdődött. Csikós Hermina, igazgató: „Mivel az épület az 50-es években épült és azóta nem igazán lett felújítás végezve rajta, az öltözőket is fel kellett újítanunk, arra az idén került sor. Erre a tartományi oktatási titkárságtól kaptunk millió 97 ezer dinárt, valamint szintén a topolyai önkormányzat hozzájárult 270 ezer dinárral, úgyhogy teljesen új, szép öltözőink vannak most már.”

Az iskolák folyamatos tatarozása fontos szempont minden település számára, nyilatkozta Kislinder Gábor, Topolya polgármestere: „Itt van még mindig tennivaló, mert még ez nem fejeződött be. Tudjuk azt is, hogy már a következő napokban, hetekben a központi fűtést kell még itt megoldani és akkor már kaptunk egy olyan rendszert, ami azt gondolom, hogy megfelelő erre a célra, amire szolgál és itt a Nemzeti Tanáccsal már beszélgettünk. Ők is próbálnak biztosítani, hozzájárulni és az önkormányzat is.”

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár elmondta, a falusi iskolákat korszerűsíteni és támogatni kell, hiszen ez megmaradásunk egyik feltétele is: „Mintegy 5 és félmillió dinárt sikerült támogatásként biztosítani az iskolának. Elsősorban a felújításokra, a tornateremre és az öltözőre ebben az elmúlt két évben, ugyanakkor valahol mindezt egy iskolatábla felújítással kezdtük még 2017 decemberében és akkor láttuk itt meg igazán, hogy mennyi mindenre van szükség.”
 

Az általános iskolába jelenleg 117 diák jár, akik magyar nyelven tanulnak. Az elmúlt években a táblákon kívül a számítógépeket is lecserélték. További terveik között szerepel a központi fűtés korszerűsítése is.

Gunaras
tornaterem
Kislinder Gábor
Nyilas Mihály
tetőszerkezet

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.