Ugrás a tartalomra
Facebook/Potápi Árpád János

Folytatódhat a verbászi evangélikus templom felújítása

2021.11.17
11:56
2021.11.17
16:21
Forrás
Pannon RTV
Folytatódhatnak a verbászi evangélikus templom felújítási munkálatai, Szabadkán pedig Gyermek- és Ifjúsági Központot hoznának létre. Egyebek mellett ezekről egyeztetett Dolinszky Gábor és Potápi Árpád János Budapesten.

A vajdasági Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház püspökhelyettesének és a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak a megbeszélésén  az evangélikus egyház aktuális helyzetét és az egyház jövőképét is érintették. Az evangélikus egyház elsősorban anyaországi támogatásokból tudja magát fenntartani. A korábbi és a folyamatban lévő renoválások is a magyar kormány támogatásának köszönhetően valósultak meg - számolt be a részletekről Dolinszky Gábor.

Pannon RTV

„Ahhoz, hogy haladni, fejlődni tudjunk, ahhoz terveket kell kialakítani és ezen tervek megvalósításához anyagi segítséget, támogatást is kérni kell, hiszen egyházunk ezt önerőből nem tudja megvalósítani. Ami öröm és külön, úgy is lehetne fogalmazni, hogy csodaszámba megy, hogy az evangélikus egyházunk az idei évben tudott teológust küldeni a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetbe. Remények szerint néhány év múlva újabb lelkésszel gazdagodik egyházunk. Államtitkár úrral az ő ösztöndíjazásáról is folytattunk megbeszélést hiszen nagy segítség ez a fiatalok számára, hogy ha ösztöndíjban részesülnek.”

Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház
Dolinszky Gábor
Potápi Árpád János

Most

10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű