Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folytatódik az oktatás Szerbiában

2021.11.15
21:00
2021.11.16
07:55
Forrás
Pannon RTV
Ma volt az első tanítási nap a hosszabbított őszi szünet után. A diákok kilenc napot tölthettek otthon.

Ismét becsöngettek az általános- és középiskolákban. Az Oktatási Minisztérium az őszi szünetet a járványügyi helyzet súlyosbodása miatt hosszabbította meg négyről kilenc napra. Az első félév december 23-án ér véget Vajdaságban, Szerbia többi részében pedig december 30-án. A Közügyek vendége Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár volt, aki elmondta, Vajdaság minden iskolájában jelenléti oktatással folytatódik a tanév. A beszélgetésben kitért a tanárok oltakozási kedvére is.

tanítás
oktatás
járvány
Közügyek
iskola

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.