Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kozma Zoltán

Folytatódik a tömeges immunizáció Szerbia-szerte

2021.01.21
14:47
Forrás
Szerbiai RTV, Prva TV, B92
Csaknem 20 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be tegnap Szerbiában.

Az oltás megkezdése óta ma 11 óráig összesen több mint 61 ezer személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinát Szerbiában. Az eUprava portálon keresztül 460 ezer szerbiai lakos kérte a védőoltást.

Szabadkán már az új városházán, a Lazar Nešić tér 1-es szám alatt is fel lehet venni a vakcinát. Az épület előtt hosszú sor alakult ki.

Korábban:

Ma reggelre összesen 50 ezer embert oltottak be a koronavírus-elleni vakcinával Szerbiában - tájékoztat Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök hozzátette, fél kilenc körül már túl is lépték ezt a számot. Szerbiában két napja kezdődött meg a tömeges immunizáció.

A főváros legnagyobb oltóhelyén, a Belgrádi Vásár 11-es csarnokában szerdán azok a tanügyi dolgozók kapták meg a kínai védőoltást, akik korábban ezt jelezték.

Az Újvidéki Vásár területén több mint 700 lakost oltottak be tegnap.

Ma is folytatódik a tömeges immunizáció Szerbia-szerte.

Aleksandar Vučić államfő azt nyilatkozta, örülne, ha az egy nap alatt beoltottak száma elérné a 30 ezret.

Pannon RTV/Juhász Géza

436 ezer szerbiai polgár jelentkezett tegnap este 8 óráig a koronavírus elleni vakcina felvételére - közölte Mirsad Ðerlek egészségügyi államtitkár ma reggel. Azt mondta, a lakosság érdeklődése az oltás iránt a vártnál is nagyobb, az utóbbi 3-4 napban jelentősen megnövekedett. Közelítünk hozzá, hogy hamarosan ellenőrzésünk alá vonhassuk a koronavírust Szerbiában - tette hozzá Ðerlek. A járványhelyzet jobb, mint két hónappal ezelőtt, amikor még nem volt védőoltás.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Minden rendben halad a vakcinnációval kapcsolatban Szerbiában, mostanáig egyetlen komplikált eset sem fordult elő, nem jelentkeztek mellékhatások a beoltottak körében - közölte az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, dr. Aleksandar Stefovski.

A Belgrádi Vásár csarnokában 2600-an kapták meg két nap alatt az oltást, katonák és tanügyesek egyaránt. Ma 1200 75 éven felüli polgárt várnak az oltóhelyre. Minden rendben zajlik, nem keletkezik tumultus, mert meghatározott időpontra várják az embereket - mondta az államtitkár.

immunizáció
vakcináció
vakcina
védőoltás
oltás
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.