Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Folytatódik a vajdasági egészségügybe való beruházás

2019-07-04
13:22
2019-07-04
19:10
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány több száz millió dinárt különített el különböző korszerű gépek vásárlására, új épületszárnyak építésére, a meglévők tatarozására.

A beruházások őszre folytatódnak – hangzott el a tartományi kormány mai tematikus ülésén.

A tartományi kormány új angiotermeket, CT-berendezéseket, mágneses rezonancia gépet vásárolt, valamint a kamenicai kórház és a Vajdasági Klinikai Központ bővítését is pénzeli – hangzott el az ülésen.

Az Európai Fejlesztési Bankkal aláírt szerződésnek köszönhetően biztosítani tudják a hitelt, amit a Vajdasági Klinikai Központ B és C részlegének felépítésére fordítanak. A beruházás értéke 32 millió 600 ezer euró és az építkezés az év végéig megkezdődik – emelte ki Zoran Gojković, egészségügyi titkár.

Zoran Gojković, egészségügyi titkár: „Az új épületbe összesen 348 betegágyat helyeznek majd el, ebből 22-t az intenzív műtéti beavatkozásokra, 24-et a félintenzív kezelésre, 14-et pedig a transzplantációs osztályra, amelyet az új Vajdasági Klinika Központ egységének keretében helyeznek el. A tervezett műtőtermek száma 16.”

A kormány tematikus ülésén szó volt még a kamenicai kórház, valamint a szülészeti klinika épületének tatarozásáról és kibővítéséről. A 3400 négyzetméteres részleg kiépítésére 209 millió dinárt terveznek elkülöníteni.

A Vajdasági Klinikai Központ bővítése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a régi épületet teljesen lebontják – mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Több lehetőséget veszünk figyelembe, de sajnos a meglévő épületeknek csak a kis része lesz lebontva, azok, amelyek alkalmatlanok a tatarozásra. A többit mind különböző tevékenységekre használjuk majd, például kérdéses azoknak a betegeknek az elhelyezése, akik úgynevezett palliatív kezelésben kell részesüljenek. Ez most jelenleg nehéz kérdés, mert nincs elég hely a palliatív ápolásra szorulók részére.”

Az említett beruházások tervdokumentációjának nagy része őszre elkészül és az építkezések az év végéig megkezdődhetnek.

Vajdaság
egészségügy
Igor Mirović
Zoran Gojković
Kamenica
Vajdasági Klinikai Központ

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Népszerű