Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Folytatódik a vízvezeték-hálózat felújítása Torontálvásárhelyen

2020.05.05
13:58
2020.05.08
18:23
Forrás
Pannon RTV
Még tavaly novemberben kezdődött el a fejlesztés. A dél-bánáti faluban 1974 óta nem történt ekkora mértékű befektetés a vízvezeték-hálózatba.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A dél-bánáti faluban az ősszel fejezték be a vízhálózat felújításának első részét. A projekt értéke 72 millió dinár.

Lálity Urbán Emese, alelnök, Torontálvásárhely HK: „Tavaly a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárságnak köszönhetően egy nagy támogatást kapott községünk, az önkormányzat Antalfalván, és ennek köszönhetően feltudjuk újítani a vízvezeték-hálózatot Torontálvásárhelyen. Ez két szakaszban történik: az első szakaszt befejezték a kivitelezők tavaly novemberben, amikor a főszelepeket cserélték ki a vízhálózaton. Az idén újabb 48 szelep és tűzcsap cseréjére került sor. Most kezdődtek a munkálatok a hét folyamán és várhatóan 2-3 héten belül be is fejeződnek.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A víz minőségének könnyebb ellenőrzése, a lakosság folyamatos vízellátása is biztosított lesz – mondta Jóvér László, az Október 4. Közművesítési Vállalat igazgatója.

„Az elzáró szelepeket lecseréljük, a régieket felszedik, beépítik az újakat. Evvel mit érünk el? Az lesz az eredménye a munkálatoknak, hogy a csőrendszert több mint 25 helyen kitudjuk mosni a faluban. Ha valahol csőrepedés, csőfakadás mutatkozik, akkor nem kell az egész falut lezárni, mint eddig, hogy órák hosszáig ne legyen víz az egész faluban, hanem egy utcát, két utcát vagy negyedet lezárunk, ami nagy előnyt jelent a falunknak.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A munkálatok az illetékesek szerint legfeljebb három hét múlva befejeződnek Torontálvásárhelyen.

Torontálvásárhely
vízhálózat
vízvezeték-hálózat
felújítás
fejlesztés
dél-bánáti
Lálity Urbán Emese
Jóvér László

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.