Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Folytatódnak a tiltakozások, Szerbia-szerte útlezárások lesznek

2021.12.03
17:28
Forrás
Magyar Szó, Pannon RTV
Több városban közlekedési fennakadásokra kell számítani holnap 14 órától.

A települések többségében sétálva tiltakoznak majd a polgárok, de felszólították őket, hogy aki teheti, gépjárművekkel is vonuljon fel.

Útblokádra kell számítani egyebek között Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán, Nagykikindán és Mitrovicán is. A tüntetésekhez számos szerbiai és vajdasági ellenzéki párt is csatlakozott.

A demonstrációk már a múlt héten is zajlottak. A résztvevők az elfogadott kisajátítási törvény ellen emelik fel hangjukat. Szerintük a külföldi befektetőknek kedvez és háttérbe szorítja a lakosokat. Ana Brnabić szerb kormányfő egyébként korábban politikai megmozdulásoknak nevezte a tüntetéssorozatot.

tüntetés
tiltakozás
útlezárás

Most

17:40, Frissítve: 17:46

A Fidesz kiáll Szerbia EU-csatlakozása mellett

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a Bosznia-Hercegovinára, Szerbiára és Koszovóra vonatkozó 2021. évi országjelentéseket. A Fidesz európai parlamenti képviselői mindhárom országjelentés elfogadása ellen szavaztak.
17:28

A királyhalmi iskolába kerül Petőfi körtefája

A VM4K szervezésében megvalósuló Nyárhangoló fesztivál vendége, Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész csütörtökön 17 órakor Királyhalmán, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában elülteti az ajándékba hozott Petőfi körtefáját.
17:17, Frissítve: 17:31

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 17:56

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.
15:47, Frissítve: 17:37

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

Népszerű