Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Folytatódnak a tiltakozások, Szerbia-szerte útlezárások lesznek

2021.12.03
17:28
Forrás
Magyar Szó, Pannon RTV
Több városban közlekedési fennakadásokra kell számítani holnap 14 órától.

A települések többségében sétálva tiltakoznak majd a polgárok, de felszólították őket, hogy aki teheti, gépjárművekkel is vonuljon fel.

Útblokádra kell számítani egyebek között Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán, Nagykikindán és Mitrovicán is. A tüntetésekhez számos szerbiai és vajdasági ellenzéki párt is csatlakozott.

A demonstrációk már a múlt héten is zajlottak. A résztvevők az elfogadott kisajátítási törvény ellen emelik fel hangjukat. Szerintük a külföldi befektetőknek kedvez és háttérbe szorítja a lakosokat. Ana Brnabić szerb kormányfő egyébként korábban politikai megmozdulásoknak nevezte a tüntetéssorozatot.

tüntetés
tiltakozás
útlezárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.