Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Folytatódott a rendkívüli oltás Szabadkán

2021.03.21
14:19
2021.03.21
16:38
Forrás
Pannon RTV
Szabadka területén a kisbajmoki és a Kumičić utcai orvosi rendelőkben folytatódott ma a rendkívüli oltókampány. A 60 évnél idősebbek előzetes regisztráció nélkül vehették fel a Sinopharm védőoltását.

Eddig egyébként több mint 32 ezer oltást adtak be Szabadkán, a város peremtelepülésein pedig 2000-et.

Pannon RTV/Gál Hermina

Folyamatosan érkeztek a 60 évnél idősebb személyek a kisbajmoki egészségház oltópontjára vasárnap délelőtt. Volt, aki már magával hozta az előre kitöltött beleegyező nyilatkozatot is. Egyébként ezt a dokumentumot az oltás helyszínén is kitöltik az illetékesek. A vakcinációra érvényes, fényképpel ellátott személyi okmányt kellett vinniük. Az oltás előtt az orvos kikérdezi a jelentkezőket egészségi állapotukról.

Vidaković Eržika, Szabadka: „Nem akartam vakcina nélkül maradni, mivel öreg vagyok és nem tudok sokat, hosszú sort várni valahol, mivel itt oltottak közel, ezért eljöttem.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Malagurski Rozalija is örült, hogy lakhelyéhez közel felvehette a védőoltást. Mint mondta, fájós lábai miatt nehezére esett volna Szabadkára utazni.

„Itt lakok közel, nem kell bemennem a városba, és öreg vagyok, ami biztos, az biztos. Infarktusom volt, enyhe szélütésem is. Amikor az ember megöregszik, akkor minden utoléri, ezért döntöttem az oltás mellett. Itt adják be a szomszédságomban, nem kell érte a városba menni.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A kisbajmoki oltóponton előzetes jelentkezés nélkül oltakozhattak a 60 évnél idősebbek reggel 8-tól 13-ig. Az érdeklődés nagy volt, ezt bizonyítja, hogy 10-re az előlátott 100 vakcina több mint felét eloltották.

Dr. Ivana Đurović, általános orvos, Szabadkai Egészségházak: „A részvétel, a látogatottság nagyon jó. Már most 62 adag kínai Sinopharm gyártmányú oltóanyag első adagját adtunk be. Az emberek elégedettek, mi pedig elégedettek vagyunk az oltakozni vágyók számával.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az illetékesek arra figyelmeztették az oltakozókat, ha esetleg enyhe láz lépne fel a vakcina felvétele után, ajánlott hideg borogatást tenni az oltás helyére, továbbá a láz csökkentésére Paracetamolt, Panadolt vagy Febricetet szedjenek a beoltottak, míg a Brufen szedését nem ajánlotta az orvos.

Szabadka
Kisbajmok
oltás
vakcina
koronavírus

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.