Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Apczi Jenő

„Fontos a hit és annak megélése, hiszen csak ezek által tudunk jobb, biztonságosabb és szerethető életet létrehozni”

2023.01.01
12:59
2023.01.01
16:06
Forrás
Panon RTV
A hit és annak megélése, gyakorlása a legfontosabb az új évben. Csak ezek által és Jézus szívünkbe való beengedésével tudjuk elfogadni és jobbá tenni napjainkat- hangzott el Savelin Zoltán plébános prédikációjában az év első szentmiséjén Martonoson.

Délelőtt tíz órakor tartották meg az új év első miséjét Martonoson a Mária Neve Római Katolikus Templomban. Az új év kezdetén, valamint a béke világnapján a helyiek közösen imádkoztak önmagukért, egymásért.

Teleki Hilda, Martonos: „A hitünknek a megtartása nagyon fontos. Úgy gondolom főleg a fiataljaink számára, mert az idősek gyakorolják, itt vannak, de nagyon sokat imádkozunk a fiatalokért, hogy ők is gyakorolják a hitüket és ez visz előre bennünket, a remény és a hit.

Ezen a napon köszönthetjük Szűz Máriát, mint édesanyát. A Szűz Anya, most kiemeli a bölcsőből a kis Jézust, és arra kér, hogy öleld a szívedre, hiszen érted jött a világra, veled szeretne élni- mondta prédikációjában Savelin Zoltán, a martonosi Mária Neve Római Katolikus Templom plébánosa.

„Vigasztalni akar, az örömét meg akarja veled osztani, de nehéz napjaidban is melléd akar állni, így fogadjuk Őt, ilyen örömmel. Tulajdonképpen ezt, ha hajlandóak leszünk bevinni otthonainkban, elvisszük szeretteinkhez, családi körünkbe, akkor az Ő kicsi gyermekének és Édesanyának a szeretetével tudjuk majd egyiknek és másiknak is azt átadni.”

Fontos a hit, annak megélése, hiszen csak ezek által tudunk jobb, biztonságosabb és szerethető életet létrehozni, mely által megszűnne a háborúk zaja, a családi veszedelmek, a harag eltompulna és a kisgyerekek is ebben a boldogságban tudnának felnőni. – tette hozzá az atya.

szentmise
Savelin Zoltán
Martonos

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.