Ugrás a tartalomra

Fontos a szembetegségek korai felfedezése (videó)

2016-10-21
08:58
Ingyenes szemészeti kivizsgálást és előadást tartott tegnap a Kuća zdravlja poliklinika Perfect Vision szemészeti osztálya
Ingyenes szemészeti kivizsgálást és előadást tartott tegnap a Kuća zdravlja poliklinika Perfect Vision szemészeti osztálya. Az egészséges életmódra nevelésre, valamint a veszélyes, potenciálisan vakságot okozó szembetegségek megelőzésére, korai felfedezésére és kezelésére hívták fel a figyelmet. Az előadó, dr. Ivana Ambruš Ivazović elmondta, a legfontosabb, hogy időben felfedezzék a problémát. Nem szabad halasztgatni, hogy orvoshoz menjünk, mert komoly betegségek alakulhatnak ki a szemben. Az emberek többségénél, szinte minden ötödik embernél megjelenik a szürkehályog problémája. Ezen nem segítenek a szemcseppek és egyéb gyógyszerek. Kizárólag műtéttel távolítható el, amelyet a Kuća zdravlja poliklinika Perfect Vision szemészeti osztálya lézeres úton végez el – mondta a doktornő.Ivana Ambruš Ivazović, szemész szakorvos, Perfect Vision szemészeti osztály, Kuća zdravlja, Szabadka: "A szürkehályog egy orvosolható probléma, viszont az egyetlen gyógymód továbbra is kizárólag a műtét. Semmilyen csepp, orvosság, tabletta nem segít. A kereskedelmi piacon mindenfélét kínálnak a szürkehályog megelőzésére, illetve gyógyítására, de az egyetlen gyógymód a műtét."
szemészet
szembetegség
szürkehályog
Kuca zdravlja
Perfect Vision

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.
09:39, Frissítve: 09:45

Borkóstoló Újvidék főterén

A Duna-régió borait és borvidékeit, valamint a hozzá fűződő kulturális értékeket népszerűsíti egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.