Ugrás a tartalomra

Fontos a szembetegségek korai felfedezése (videó)

2016-10-21
08:58
Ingyenes szemészeti kivizsgálást és előadást tartott tegnap a Kuća zdravlja poliklinika Perfect Vision szemészeti osztálya
Ingyenes szemészeti kivizsgálást és előadást tartott tegnap a Kuća zdravlja poliklinika Perfect Vision szemészeti osztálya. Az egészséges életmódra nevelésre, valamint a veszélyes, potenciálisan vakságot okozó szembetegségek megelőzésére, korai felfedezésére és kezelésére hívták fel a figyelmet. Az előadó, dr. Ivana Ambruš Ivazović elmondta, a legfontosabb, hogy időben felfedezzék a problémát. Nem szabad halasztgatni, hogy orvoshoz menjünk, mert komoly betegségek alakulhatnak ki a szemben. Az emberek többségénél, szinte minden ötödik embernél megjelenik a szürkehályog problémája. Ezen nem segítenek a szemcseppek és egyéb gyógyszerek. Kizárólag műtéttel távolítható el, amelyet a Kuća zdravlja poliklinika Perfect Vision szemészeti osztálya lézeres úton végez el – mondta a doktornő.Ivana Ambruš Ivazović, szemész szakorvos, Perfect Vision szemészeti osztály, Kuća zdravlja, Szabadka: "A szürkehályog egy orvosolható probléma, viszont az egyetlen gyógymód továbbra is kizárólag a műtét. Semmilyen csepp, orvosság, tabletta nem segít. A kereskedelmi piacon mindenfélét kínálnak a szürkehályog megelőzésére, illetve gyógyítására, de az egyetlen gyógymód a műtét."
szemészet
szembetegség
szürkehályog
Kuca zdravlja
Perfect Vision

Most

13:34, Frissítve: 13:47

A vihar aratott Ludason

Tart a múlt heti viharkárok felszámolása Ludason. Az erős széllökések és a csapadék leginkább a mezőgazdaságban, ezen belül is a kukoricaföldeken jelentett nagy veszteségeket.
10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.