Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Forgalomba került a Szerbiában gyártott Szputnyik V vakcina

2021.10.22
15:43
2021.10.22
16:03
Forrás
Szerbiai RTV
Használati engedélyt kapott a belgrádi Torlak Intézetben készített Szputnyik V vakcina - jelentette be Nenad Popović.

A szerb innovációs és technológia-fejlesztési miniszter a közmédia műsorában elmondta, mától a szerb oltópontokon ezeket az oltóanyagokat adják. Eddig 1.5 millió dózist készítettek a torlaki gyárban a Szputnyik V oltóanyagból, az év végéig pedig legalább négy millió adagot terveznek készíteni. Popović hozzátette, Szerbia az első ország Európában, ahol gyártják az orosz vakcinát, a későbbiekben pedig a vakcina exportjáról is szó lehet.

Szerbia
Szputnyik
Szputnyik V
Szputnyik V vakcina

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű