Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Torontálvásárhelyen

2022.10.24
10:41
2022.10.24
16:38
Forrás
Pannon RTV
Az 56-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek meg a torontálvásárhelyiek a József Attila Művelődési Otthonban. A helyi kisiskolások és tanáraik ünnepi műsorral készültek.

A torontálvásárhelyi Antal Dávid örömmel lépett fel az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján.

„ Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felléphettem az eseményen. Méltóságteljes feladat verselni és énekelni az ünnepségen.”

Nyíregyházi Renáta a forradalomban résztvevőket méltatta: „A szervezésben részt vett az általános iskola zenetanára, aki a kórustagokat készítette fel, olyan katona dalokkal, mint a Magyarország a mi őshazánk című dal, ami Magyarországra, mint őshazára asszociál.”

Az est vendége volt Pintér Anna-Mária, tartományi képviselő is: „66 évvel ezelőtt hősies nemzetünk megmaradásáért küzdöttek a fiatalok. Nemzetünk megtartása, megmaradása nagyon fontos, ezt a a diákok is megerősítették a műsorukkal.”

A rendezvény szervezője és kivitelezője a torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon volt

Torontálvásárhely
1956-os forradalom és szabadságharc
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
1956-os megemlékezés

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.