Ugrás a tartalomra

A forróság sem szegi kedvét a cserkészeknek

2022.08.04
11:53
2022.08.04
17:47
Forrás
Pannon RTV
Vasárnapig tart az Észak-Bácskai Magyar Cserkész Egyesület által szervezett nyári tábor. Három településről csaknem 40 cserkész és vezető vesz részt az eseményen a Tóthfalu határában lévő régi Oroszi tanyán.

A tábor ideje alatt nagy hangsúlyt fektettek az őrsi főzésre, a népdaltanulásra, ottjártunkkor pedig épp a számháború játék folyt.

Majlát Kíra, Szabadka: „Arról van szó, hogy meg kell tudni az ellenfél számát, és meg kell szerezni a labdát.”

A gyerekek Szabadkáról, Martonosról, Kanizsáról és Tótfaluból érkeztek az egyhetes táborba. Sokan már évek óta cserkészkednek.

Horvát Anna, őrsvezető, Szabadka: „Már több éve vagyok cserkész, körülbelül harmadiktól, és nekem nagyon tetszik ez a tábor. Egyrészt sokat építkezünk, másrészt sok a játék és a szórakozás.”

Az Észak-Bácskai Magyar Cserkész Egyesület által megszervezett esemény arra hivatott, hogy a cserkészek bemutassák az egész éven át tanultakat.

Bálint Zoltán, cserkésztiszt, Észak-Bácskai Magyar Cserkész Egyesület: „Egy cserkésztábornak a célja és a lényege az éves cserkészmunka megkoronázása. Tehát azok a gyerekek, akik mondjuk szeptemberben elkezdtek járni hozzánk cserkészetre, azokkal együtt, akik már évek óta járnak, és amikor lementek az éves cserkészfoglalkozások, akkor erre tesszük rá a koronát evvel a táborral, ami egy nagyon jó dolog.”

Az esemény megszervezését ebben az évben a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Észak-Bácskai Magyar Cserkész Egyesület
cserkész
tábor
Tóthfalu
Oroszi tanya

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű