Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Frontex: Enyhe forgalomnövekedés tapasztalható egyes migrációs útvonalakon

2019.11.13
18:48
Forrás
MTI
Nő a migrációs nyomás a bevándorlók által használt útvonalak többségében - közölte az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége.

A Spanyolországot érintő migrációs útvonalon az illegális határátlépések száma 8 százalékkal haladta meg a szeptemberit. Az illetékes hatóságok mintegy 3000, főként Marokkóból és Algériából származó illegális határsértőt tartóztattak le. A nyugat-balkáni térségben mintegy 500 illegális határsértőt regisztráltak októberben. A Földközi-tenger keleti medencéjében, a görög szigeteken és a szárazföldi határokon egy hónap alatt 10 800 illegális határátlépést jelentettek. A bevándorlók főként Tunézia, Szudán, Pakisztán és Elefántcsontpart területeiről próbáltak meg Európába jutni.

Frontex
Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége
migráció

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.