Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Fruzsina az első újszülött Zentán

2019-01-03
15:19
2019-01-03
16:27
Forrás
Pannon RTV
Január elsején megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A zentai Nagy Abonyi Fruzsina kedden látta meg a napvilágot a család második gyermekeként.

Az egész Nagy Abonyi család számára nagy öröm, sőt meglepetés is volt, hogy Fruzsina lett Zentán az év első babája, hiszen január közepén számítottak a csöppség érkezésére.

 Nagy Abonyi Brigitta, Zenta:
„- Elsején szültem a kislányomat, Nagy Abonyi Fruzsinát, aki 13 óra 25 perckor érkezett a világra, 2900 grammal és 47 centivel.
- Mit szól ahhoz, hogy az ön kislánya lett az év első babája Zentán?
- Meglepődtem, de nagyon örülünk neki.”

A zentai önkormányzat minden évben az év első babájának egy kisebb ajándékcsomaggal kedveskedik, és egyszeri támogatásban részesíti az újszülöttet.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Zenta község önkormányzata minden újszülöttnek 30.000 dináros támogatást biztosít, viszont az év első újszülöttjének kétszer ekkorát, tehát 60.000 dináros támogatást, és egy kis ajándékcsomaggal kedveskedünk.”

Nagy Abonyi Brigitta és kislánya már harmadik napja tartózkodik a kórházban, így abban bíznak, hogy a hétvégére már családi körben lehetnek.

Zenta
újszülött
első baba
Czegledi Rudolf

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.