Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gašić: minden polgár biztonságát szavatolni fogjuk

2022.11.25
13:23
2022.11.25
17:11
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában zéró tolerancia van érvényben a bűnözőkkel szemben, beleértve azokat az illegális bevándorlókat is, akik visszaéltek a vendégszeretetünkkel - nyilatkozta a Pannon RTV kérdésére Bratislav Gašić.

Szerbia belügyminisztere elmondta, hogy minden polgár biztonságát szavatolni fogják az egész ország területén. A tárcavezető kiemelte, hogy a horgosi lövöldözés elkövetőit elfogták. Ellenük eljárás indul már a nap folyamán.

Bratislav Gašić hozzátette, nagy problémát okoz, hogy folyamatosan visszatérnek a migránsok. Minden második éjszaka óriási gondot okoznak. A rendvédelmi erők folyamatosan azon fognak dolgozni, hogy a horgosiak testi épségégét és értékeit is megóvják.

„A horgosi és a szabadkai emberek, ahogy a Szerbia egész területén élők biztonsága teljes körű kell, hogy legyen és szavatolni kell azt. Megteszünk mindent azért, hogy az ingatlanjaikat megóvjuk. Nem vagyunk könnyű helyzetben. Rengeteg emberünk van itt Horgoson is, Szabadkán is. Minden éjszaka nagy számú illegális bevándorló érkezik vissza harmadik országokból. Mától minden második éjszaka aktív lesz a rendőrség.”

Bratislav Gašić
migráns
Horgos

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.