Ugrás a tartalomra

Gašić: minden polgár biztonságát szavatolni fogjuk

2022.11.25
13:23
2022.11.25
17:11
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában zéró tolerancia van érvényben a bűnözőkkel szemben, beleértve azokat az illegális bevándorlókat is, akik visszaéltek a vendégszeretetünkkel - nyilatkozta a Pannon RTV kérdésére Bratislav Gašić.

Szerbia belügyminisztere elmondta, hogy minden polgár biztonságát szavatolni fogják az egész ország területén. A tárcavezető kiemelte, hogy a horgosi lövöldözés elkövetőit elfogták. Ellenük eljárás indul már a nap folyamán.

Bratislav Gašić hozzátette, nagy problémát okoz, hogy folyamatosan visszatérnek a migránsok. Minden második éjszaka óriási gondot okoznak. A rendvédelmi erők folyamatosan azon fognak dolgozni, hogy a horgosiak testi épségégét és értékeit is megóvják.

„A horgosi és a szabadkai emberek, ahogy a Szerbia egész területén élők biztonsága teljes körű kell, hogy legyen és szavatolni kell azt. Megteszünk mindent azért, hogy az ingatlanjaikat megóvjuk. Nem vagyunk könnyű helyzetben. Rengeteg emberünk van itt Horgoson is, Szabadkán is. Minden éjszaka nagy számú illegális bevándorló érkezik vissza harmadik országokból. Mától minden második éjszaka aktív lesz a rendőrség.”

Bratislav Gašić
migráns
Horgos

Most

18:13, Frissítve: 18:20

Ronaldo 1200. mérkőzése

Cristiano Ronaldo a futballtörténelem első férfi mezőnyjátékosaként 1200. mérkőzését játszotta péntek este, amikor pályára lépett szaúdi csapata, az al-Naszr bajnokiján az al-Rijád ellen - írta szombaton az IFFHS.
17:48, Frissítve: 17:59

Ónos eső, csúszós utak

Ónos esőre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jelentésük szerint Szerbia északi és nyugati részén fordulhat elő vasárnap vegyes formájú csapadék.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.