Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gazdag programmal emlékeztek Szent Szávára Magyarkanizsán

2023.01.28
07:52
2023.01.28
16:30
Forrás
Pannon RTV
Szent Szávára, az önálló szerb ortodox egyház megalapítójára emlékeztek Magyarkanizsán péntek este. A helyi ünnepségnek idén is a Művészetek Háza adott otthont.

Az eseményen mások mellett felléptek helyi énekesek, fuvola előadást is láthatott a közönség, valamint a helyi Zeneiskola és a moholi Novak Radonić Művelődési Egyesület növendékei is színpadra léptek. Beszédet Neboljša Rakić alpolgármester mondott.

Beharović Ervin, önkormányzati képviselő, Szerb Haladó Párt, Magyarkanizsa: „Mint minden évben, ebben az évben is megünnepeljük Szent Száva napját, hiszen ő alapozta meg a szerb oktatást. Idén is nagyon gazdag programban lehet részünk, sok fellépőnk van.”

Szent Száva
Magyarkanizsa
Beharović Ervin
ünnepség

Most

16:27

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.