Ugrás a tartalomra

Gazdag programmal emlékeztek Szent Szávára Magyarkanizsán

2023.01.28
07:52
2023.01.28
16:30
Forrás
Pannon RTV
Szent Szávára, az önálló szerb ortodox egyház megalapítójára emlékeztek Magyarkanizsán péntek este. A helyi ünnepségnek idén is a Művészetek Háza adott otthont.

Az eseményen mások mellett felléptek helyi énekesek, fuvola előadást is láthatott a közönség, valamint a helyi Zeneiskola és a moholi Novak Radonić Művelődési Egyesület növendékei is színpadra léptek. Beszédet Neboljša Rakić alpolgármester mondott.

Beharović Ervin, önkormányzati képviselő, Szerb Haladó Párt, Magyarkanizsa: „Mint minden évben, ebben az évben is megünnepeljük Szent Száva napját, hiszen ő alapozta meg a szerb oktatást. Idén is nagyon gazdag programban lehet részünk, sok fellépőnk van.”

Szent Száva
Magyarkanizsa
Beharović Ervin
ünnepség

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.