Ugrás a tartalomra

Gépjárművet kapott a tiszaszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2021.09.05
15:10
2021.09.05
17:38
Forrás
Pannon RTV
A sztapári kollégák adományozták növelve az észak-bánátiak hatékonyságát.

Vízsugár közepette gördült be a tiszaszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület laktanyájába a Škoda márkájú gépjármű. A sztapári egyesülettől vehették át a helyi lánglovagok.

Milisav Galić, elnök, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Sztapár: „Meghirdettünk egy kis pályázatot, ahol közzétettük, hogy ajándékozni fogunk egy járművet, és hogy jelentkezzen az az egyesület, amelyik igényt tart rá. Utána rangsoroltuk a 20 egyesület jelentkezését, ahol nehéz helyzetbe kerültünk, el kellett döntenünk, hogy melyik egyesület legyen az, aki elkapja tőlünk a járművet, a döntés Tiszaszentmiklósra esett.”

A tiszaszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2018 óta működik a jelenlegi formájában, 24 aktív tagot számlál. Az egyesület felszereltsége nemrégiben a belügyminisztérium támogatásával bővült, valamint a mostani ajándék is nagyban segíti majd a munkájukat.

Bacsó Zoltán, elnök, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Tiszaszentmiklós: „Ez egy személyautó, amelyet tovább lehet fejleszteni egy autó utánfutóval, benne esetleg 300-400 literes víztartállyal, vízpumpával, csövekkel fecskendőkkel, tűzoltó készülékekkel, amivel ki tudtunk vonulni a helyszínre sokkal gyorsabban, mint a mi öreg traktorunkkal.”

A vajdasági önkéntes egyesületek között nagyon jó az együttműködés, jó példa erre a mostani ajándékozás is.

Bajtai Balázs, vezető, Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat: „Mondhatom, hogy az utóbbi időben nagyon jó az együttműködés, főleg itt, a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózaton belül, mivelhogy elég sűrűn szervezünk képzéseket, így csapatépítő jelleggel is működik ez a hálózat. Amióta 2018-ban meghozták a törvényt végre az önkéntes tűzoltóságról Szerbiában, azóta pedig az összes egyesület egész jól működik és nagyon jó a kapcsolat is közöttük.”

Az átadón emellett három emléklapot is átadott Bajtai Balázs a tiszaszentmiklósi egyesület tagjainak, a 2019-ben történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén történt viharokban nyújtott segítségért.

Tiszaszentmiklós
Önkéntes Tűzoltó Egyesület
jármű
Bajtai Balázs
vezető
Sztapár
Bacsó Zoltán
elnök

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.