Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Gépjárművet kapott a tiszaszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2021.09.05
15:10
2021.09.05
17:38
Forrás
Pannon RTV
A sztapári kollégák adományozták növelve az észak-bánátiak hatékonyságát.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Vízsugár közepette gördült be a tiszaszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület laktanyájába a Škoda márkájú gépjármű. A sztapári egyesülettől vehették át a helyi lánglovagok.

Milisav Galić, elnök, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Sztapár: „Meghirdettünk egy kis pályázatot, ahol közzétettük, hogy ajándékozni fogunk egy járművet, és hogy jelentkezzen az az egyesület, amelyik igényt tart rá. Utána rangsoroltuk a 20 egyesület jelentkezését, ahol nehéz helyzetbe kerültünk, el kellett döntenünk, hogy melyik egyesület legyen az, aki elkapja tőlünk a járművet, a döntés Tiszaszentmiklósra esett.”

A tiszaszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2018 óta működik a jelenlegi formájában, 24 aktív tagot számlál. Az egyesület felszereltsége nemrégiben a belügyminisztérium támogatásával bővült, valamint a mostani ajándék is nagyban segíti majd a munkájukat.

Bacsó Zoltán, elnök, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Tiszaszentmiklós: „Ez egy személyautó, amelyet tovább lehet fejleszteni egy autó utánfutóval, benne esetleg 300-400 literes víztartállyal, vízpumpával, csövekkel fecskendőkkel, tűzoltó készülékekkel, amivel ki tudtunk vonulni a helyszínre sokkal gyorsabban, mint a mi öreg traktorunkkal.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A vajdasági önkéntes egyesületek között nagyon jó az együttműködés, jó példa erre a mostani ajándékozás is.

Bajtai Balázs, vezető, Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat: „Mondhatom, hogy az utóbbi időben nagyon jó az együttműködés, főleg itt, a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózaton belül, mivelhogy elég sűrűn szervezünk képzéseket, így csapatépítő jelleggel is működik ez a hálózat. Amióta 2018-ban meghozták a törvényt végre az önkéntes tűzoltóságról Szerbiában, azóta pedig az összes egyesület egész jól működik és nagyon jó a kapcsolat is közöttük.”

Az átadón emellett három emléklapot is átadott Bajtai Balázs a tiszaszentmiklósi egyesület tagjainak, a 2019-ben történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén történt viharokban nyújtott segítségért.

Tiszaszentmiklós
Önkéntes Tűzoltó Egyesület
jármű
Bajtai Balázs
vezető
Sztapár
Bacsó Zoltán
elnök

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.