Ugrás a tartalomra

Gépjárművezetők, figyelem - drasztikusan nőhetnek a helyszíni bírságok

2016.10.14
11:53
Hamarosan sokkal többe kerülhet Szerbiában, ha valaki felkapcsolt fényszórók nélkül vagy a buszsávon közlekedik
Hamarosan sokkal többe kerülhet Szerbiában, ha valaki felkapcsolt fényszórók nélkül vagy a buszsávon közlekedik. Megduplázódnak ugyanis a büntetések egyes közlekedési szabálysértésekért. A törvény módosításai és kiegészítései hamarosan a miniszterek, majd a parlamenti képviselők elé kerülnek. A fényszórók felkapcsolásának elmulasztásáért a jövőben 3000 dinár helyett 6000 dináros büntetés róható ki, a buszsávban történő közlekedésért 5000 dinár helyett 10 ezer dinár lesz a büntetés. A biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a vezetés közbeni mobilhasználatért is kétszer annyit, vagyis 10 ezer dinárt kell fizetni. Az is nagyobb bírságot von majd maga után, ha a kicsiket gyerekülés nélkül utaztatják. A Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke azt mondja, a törvénymódosítás által minden helyszíni bírság összege növekedni fog. (Telegraf, Vajma)
közlekedés
büntetés
helyszíni bírság
közlekedési szabálysértés

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.