Ugrás a tartalomra

Gloria Victis – 1956

2018-10-21
20:49
2018-10-21
21:08
Forrás
Pannon RTV
200 vajdasági fiatal vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis – 1956 elnevezésű rendezvénysorozatában.

A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja idén több mint 16 ezer Kárpát-medencei középiskolásnak biztosított utazási lehetőséget nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódóan. A programban 2500 Kárpát-medencei egyetemista és középiskolás vesz részt azzal a céllal, hogy tisztelegjenek 1956 hősei előtt és élményszerű ismereteket szerezzenek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Ma Kiskunmajsára látogattak a diákok. Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, a Magyar Összefogás lista egyik jelöltje elmondta, a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség között jó és gyümölcsöző a kapcsolat.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT, jelölt, Magyar Összefogás: „Az előttünk álló napoknak a programjai azt a célt szolgálják, hogy megtapasztaljuk, mi Kárpát-medencei magyarok illetve a Kárpát-medence fiataljai összetartoznak, hogy egy nemzet utódai vagyunk, hogy egymás segítői és támogatói vagyunk. A Rákóczi szövetség jóvoltából gazdag programban lesz része az ide érkező fiataloknak, középiskolásoknak, hiszen mai este már egy élményfürdő fogja őket várni. A holnapi napon Budapestre látogatnak el, amikor a fáklyás felvonuláson is részt vesznek, illetve a köszöntő koszorúzáson. A kiskunmajsai megemlékezést követően az Ópusztaszeri emlékparkba is el fognak látogatni.”

Rákóczi Szövetség
Nemzeti tanácsi választások 2018
Jerasz Anikó
Magyar Összefogás

Most

16:50, Frissítve: 16:57

A NIS vitte el a fődíjat

A NIS vitte el a fődíjat a 100 legnagyobb Szerbiában elnevezésű rendezvényen. A Kőolajipari Társaság a 2018-ban megvalósított bevételei alapján lett a legjobb a nagyvállalatok körében.
16:31, Frissítve: 16:44

„A szerb-kínai kapcsolatok rendkívüliek”

Szerbia nagyra értékeli, hogy Kína tiszteletben tartja és védi a nemzetközi jogokat - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő a Kínai Legfelsőbb Népi Bíróság képviselőivel folytatott tárgyalásán Belgrádban
16:10, Frissítve: 16:27

Újra megbüntette az UEFA a Crvena zvezdát

Az Európai Labdarúgó-szövetség azért indított eljárást a szerbiai csapat ellen, mert biztonsági hiányosságok mutatkoztak a svájci Young Boys elleni BL-selejtező lebonyolításakor.

Népszerű