Ugrás a tartalomra

Gloria Victis – 1956

2018-10-21
20:49
2018-10-21
21:08
Forrás
Pannon RTV
200 vajdasági fiatal vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis – 1956 elnevezésű rendezvénysorozatában.

A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja idén több mint 16 ezer Kárpát-medencei középiskolásnak biztosított utazási lehetőséget nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódóan. A programban 2500 Kárpát-medencei egyetemista és középiskolás vesz részt azzal a céllal, hogy tisztelegjenek 1956 hősei előtt és élményszerű ismereteket szerezzenek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Ma Kiskunmajsára látogattak a diákok. Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, a Magyar Összefogás lista egyik jelöltje elmondta, a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség között jó és gyümölcsöző a kapcsolat.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT, jelölt, Magyar Összefogás: „Az előttünk álló napoknak a programjai azt a célt szolgálják, hogy megtapasztaljuk, mi Kárpát-medencei magyarok illetve a Kárpát-medence fiataljai összetartoznak, hogy egy nemzet utódai vagyunk, hogy egymás segítői és támogatói vagyunk. A Rákóczi szövetség jóvoltából gazdag programban lesz része az ide érkező fiataloknak, középiskolásoknak, hiszen mai este már egy élményfürdő fogja őket várni. A holnapi napon Budapestre látogatnak el, amikor a fáklyás felvonuláson is részt vesznek, illetve a köszöntő koszorúzáson. A kiskunmajsai megemlékezést követően az Ópusztaszeri emlékparkba is el fognak látogatni.”

Rákóczi Szövetség
Nemzeti tanácsi választások 2018
Jerasz Anikó
Magyar Összefogás

Most

22:48

Környezettudatos vásárlás

Mit fogunk használni nejlonzacskók helyett? Mibe pakoljuk és mérjük majd le a paradicsomot a piacokon? Miben visszük majd haza a vásárlásaink után az árut, és mibe gyűjtjük a kommunális szemetet?
18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.