Ugrás a tartalomra
Előadás a táborban
Pannon RTV

Gólyatábort szervezett az MTTK Hallgatói Önkormányzata

2018-09-25
18:26
2018-09-25
18:46
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata az idén hatodik alkalommal szervezte meg az egyetem hagyományos Gólyatáborát.
Barátkoznak a gólyák

A kétnapos esemény helyszíne a horgosi Domus Pacis tanya. A rendezvény legfőbb célja, hogy az újdonsült elsőéves hallgatók közvetlenebb hangulatot alakítsanak ki a már idősebb egyetemistákkal. Peckó Egon, az MTTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke szerint a lényeg a csapatépítés. „Játékosan ismerjük meg egymást, majd csapatjátékokkal összekovácsolódunk. Este természetesen egy kis borkóstoló és buli mellett tovább tudnak ismerkedni a hallgatók. A fő cél tehát az ismerkedés.”

Hallgatók a tanya udvarán

Az első pillanatoktól fogva ismerkedtek egymással a gólyák. Máté Dominik, Felsőhegy: „Az MTTK-t azért választottam, mert szeretem a kihívásokat. Azt hallottam más emberektől, hogy az iskola magabiztosságot és jó alapot adhat az elkövetkező években.”

A gólyáknak tartalmas programokat készítettek idősebb egyetemista társaik. Sóti Enikő, tag, Hallgatói Önkormányzat, MTTK, Szabadka: „Névtanulás céljából ismerkedős játékokkal kezdtük, csapatjátékokkal fogjuk folytatni, érdekes, vicces, szaladgálós játékokkal, ahol sokat tudnak nevetni, illetve össze tudnak kovácsolódni.”

Köszöntik a hallgatókat

Az idén 43 elsőéves egyetemi hallgató kezdi meg tanulmányait az MTTK-n, közülük 33-an jöttek el a Gólyatáborba, amelynek megnyitóján a Hallgatói Önkormányzat tagjai illetve az MTTK tanárai azt üzenték a gólyáknak, hogy soha ne adják fel. Közben a gólyákat arra tanítják és buzdítják, hogy tanulmányaik során folyamatosan pályázzanak. Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Az MNT ösztöndíjára mindenképpen pályázzanak, illetve a későbbiekben olyan pályázatokra, amelyek cserediák-programokról szólnak, és természetesen a tehetséggondozó ösztöndíjakra.”

A dékánhelyettes hozzátette: az MTTK-n tanuló egyetemisták általában a pályázatok többségén nagy eséllyel nyernek.

gólyatábor
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata
Horgos
Szabadka

Most

09:57, Frissítve: 10:03

Akiknek szenvedélyük az utazás

Közel kilencszáz helyen járt a világon eddig az utazási világrekorder. Az amerikai származású Robert Bonifas pontosan 864 célállomáson fordult meg, ahol számtalan kalandos élménnyel gazdagodott.
09:48

Viharos, esős őszre készülhetünk

Nem lesz nyugodt és stabil az időjárás ősszel a Balkánon. Az AccuWeather előrejelzése szerint szeptembertől heves viharok, zivatarok lehetnek, hasonlóak, mint amilyenek nyáron is előfordultak.
08:04

Öngyilkos merénylet egy kabuli esküvőn

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, melyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn – közölték afgán hatósági források.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.