Ugrás a tartalomra
Előadás a táborban
Pannon RTV

Gólyatábort szervezett az MTTK Hallgatói Önkormányzata

2018-09-25
18:26
2018-09-25
18:46
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata az idén hatodik alkalommal szervezte meg az egyetem hagyományos Gólyatáborát.
Barátkoznak a gólyák

A kétnapos esemény helyszíne a horgosi Domus Pacis tanya. A rendezvény legfőbb célja, hogy az újdonsült elsőéves hallgatók közvetlenebb hangulatot alakítsanak ki a már idősebb egyetemistákkal. Peckó Egon, az MTTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke szerint a lényeg a csapatépítés. „Játékosan ismerjük meg egymást, majd csapatjátékokkal összekovácsolódunk. Este természetesen egy kis borkóstoló és buli mellett tovább tudnak ismerkedni a hallgatók. A fő cél tehát az ismerkedés.”

Hallgatók a tanya udvarán

Az első pillanatoktól fogva ismerkedtek egymással a gólyák. Máté Dominik, Felsőhegy: „Az MTTK-t azért választottam, mert szeretem a kihívásokat. Azt hallottam más emberektől, hogy az iskola magabiztosságot és jó alapot adhat az elkövetkező években.”

A gólyáknak tartalmas programokat készítettek idősebb egyetemista társaik. Sóti Enikő, tag, Hallgatói Önkormányzat, MTTK, Szabadka: „Névtanulás céljából ismerkedős játékokkal kezdtük, csapatjátékokkal fogjuk folytatni, érdekes, vicces, szaladgálós játékokkal, ahol sokat tudnak nevetni, illetve össze tudnak kovácsolódni.”

Köszöntik a hallgatókat

Az idén 43 elsőéves egyetemi hallgató kezdi meg tanulmányait az MTTK-n, közülük 33-an jöttek el a Gólyatáborba, amelynek megnyitóján a Hallgatói Önkormányzat tagjai illetve az MTTK tanárai azt üzenték a gólyáknak, hogy soha ne adják fel. Közben a gólyákat arra tanítják és buzdítják, hogy tanulmányaik során folyamatosan pályázzanak. Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Az MNT ösztöndíjára mindenképpen pályázzanak, illetve a későbbiekben olyan pályázatokra, amelyek cserediák-programokról szólnak, és természetesen a tehetséggondozó ösztöndíjakra.”

A dékánhelyettes hozzátette: az MTTK-n tanuló egyetemisták általában a pályázatok többségén nagy eséllyel nyernek.

gólyatábor
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata
Horgos
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:49, Frissítve: 21:08

Gloria Victis – 1956

200 vajdasági fiatal vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis – 1956 elnevezésű rendezvénysorozatában.
19:38, Frissítve: 21:49

10 éves a Szerb Haladó Párt

10 éves fennállását ünnepelte ma a Szerb Haladó Párt. A kraljevói sportcsarnokban megtartott eseményre az SZHP elnöke, Aleksandar Vučić Tomislav Nikolićtyal, a párt korábbi elnökével érkezett.

Népszerű

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Drogfogás Zentán

13 kilogramm marihuánát és egyéb kábítószert koboztak el Zentán a rendőrök.