Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Gólyatáncot jártak az elsőéves MTTK-sok

2022.09.28
14:44
2022.09.28
15:29
Forrás
Pannon RTV
Ismét megszervezte Gólyatáborát a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata az elsőévesek részére a horgosi Túrú-tanyán. A táborba 25-en jelentkeztek, a zárónap pénteken lesz.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A Gólyatábor a hallgatók köszöntésével kezdődött. A megnyitón a kar dékánja is részt vett és a tanárok is képviseltették magukat. Ezt követte a gólyák körbevezetése a Túrú-tanya területén, majd a gólyatáncot tanulták meg. A délután folyamán a csapatok beosztása következett és elkezdődtek a különböző ügyességi játékok.

A legtöbben új élményekkel szeretnének gazdagodni és barátokat szerezni.

Krizsán Szabrina, elsőéves hallgató: „Még nem hallottam sosem a Gólyatáborról, csak annyit, hogy mindig jól érzik magukat az emberek. Végül azért választottam Szabadkát, mert nagyon gyakorlatias az oktatás és ezáltal sokkal egyszerűbben elsajátítjuk a dolgokat.”

Törteli Anna, elsőéves hallgató: „- Elég sok itt az ismerős arc, iskolából, táborokból, de vannak új arcok is, akikkel most ismerkedtem meg.
- Miért választottad az MTTK-t, a kommunikátor szakot?
- Mindig is érdekelt az újságírás, a rádióban való beszéd és nagyon örültem, amikor láttam, hogy van lehetőség itthon magyarul tanulni azt a szakot, ami érdekel.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A tábort és a csapatjátékokat igyekeztek minél ötletesebben megszervezni. A szervezők szerint az idei generáció nagyon motivált, ezért bíznak abban, hogy mindenki számára tartalmas két nap kezdődött.

Károlyi Gabriella, főszervező: „Az előző évi generációt sokkal nehezebb volt motiválni, mint az idei generációt. Ahogy én látom, az idei generáció elég motivált, akarják, szeretnék ezt a közösségi élményt átélni. Én úgy látom, hogy egy nagyon jó csapat jött össze idén.”

Az első nap záróprogramja a fiatal gólyák beavatásával, megviccelésével zárult, egy bolond százat csinál címszóval. A tábor második napján is folytatódnak majd a játékok, beszélgetések, majd este egy retró bulival készülnek a szervezők.

MTTK
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
hallgatói önkormányzat
gólyatábor

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű