Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gond van a diákok szövegértelmezésével

2019-04-15
12:40
Forrás
Szerbiai RTV
Ez derült ki a nyolcadikosok hétvégén megírt próbaérettségijén. Hiányos a tanulók szókincse is, emelte ki Dragana Stanojević, az Oktatási és Nevelési Minőségértékelő Intézet vezetője.

Stanojević hozzátette, ezekből a tesztekből kitűnik, hogy mely tananyagrészekből hiányos a diákok tudása, amit még pótolni lehet júniusig.

A szerbiai iskolák többségében ma tudják meg a tanulók, hogy hány pontot értek el. A nyolcadikosok szerint földrajzból voltak a legnehezebbek a kérdéseket.

szövegértelmezés
diákok
próbaérettségi

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.