Ugrás a tartalomra
Pixabay/fotoblend

Gond volt a védőoltásokkal, de időben észrevették

2023.03.22
18:17
Forrás
Szerbiai RTV
A Torlak Intézet kivont a forgalomból 834 fiola tuberkulózis elleni BCG-oltóanyagot.

BCG-védőoltásokat vont ki a forgalomból a Torlak Intézet - jelenti több szerb médium. A gyógyszer specifikációjától való minimális eltérés miatt március 16-án visszavonták a BCG-vakcina egyik tételét, majd másik, biztonságos oltóanyagokkal helyettesítették azokat. Amint felmerült a gyanú, a Torlak azonnal reagált, és visszavonta a szóban forgó 834 fiolát - írják közleményükben, hozzátéve, hogy az Intézet haladéktalanul tájékoztatta az összes egészségügyi intézményt a termékek kivonásáról. Az egészségügyi minisztérium is reagált az oltóanyagok visszavonására. Közleményükben azt írták, egyetlen szülészet vagy intézmény sincs veszélyben, ugyanis a Torlak, amint felmerült a gyanú, azonnal kivonta a forgalomból a vakcinákat. A közlemény szerint a szülőknek nincs okuk az aggodalomra. A babák a szülészeteken ellenőrzött és biztonságos védőoltásokat kapnak, amelyek használat előtt minden törvény által előírt vizsgálaton átestek. A BCG egyébként a tuberkulózis elleni oltás, amelyet a csecsemőknek közvetlenül a születés után adnak be.

BCG-oltás
védőoltás
vakcina
Torlak Intézet

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű