Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/University of Oxford/John Cairns

Gondok merülhetnek fel az oltóanyag szállításával

2020-11-23
22:25
2020-11-23
22:44
Forrás
Euronews
Helytelen eljárás során sérülhet a vakcina. A legnagyobb kérdés most a fogadó országok hűtő kapacitása.

Gondok merülhetnek fel a koronavírus elleni védőoltás szállításával, például Kelet-Európának nincs hozzá megfelelő infrastruktúrája - figyelmeztetnek a szakértők. Az oltóanyag szállítása nagy mennyiségben kérdéseket vet fel, további kihívást jelent az is, hogy az anyagot -70 -80 fokos hőmérsékleten kell tárolni. Ha a hűtési lánc megszakad, akkor a vakcina sérül. Joachim von Winning, a frankfurti Air Cargo Community ügyvezető igazgatója azt mondja: „az egyik korlátozó tényező az, hogy rendelkezésre áll-e megfelelő hűtési kapacitás a feltörekvő országok repülőterein lévő fogadóállomásokon.”

Jelenleg világszerte összesen 25 országnak van meg az ehhez szükséges infrastruktúrája. Ezen országok között nem szerepelnek kelet-európai államok.

koronavírus
vakcina
védőoltás
szállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.