Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gróf Batthyány Lajosra emlékeztek Zentán

2023.03.15
15:47
2023.03.15
18:55
Forrás
Pannon RTV
Gróf Batthyány Lajosról, az első felelős magyar kormány miniszterelnökéről emlékeztek meg az egybegyűltek a zentai Városháza oszlopcsarnokában elhelyezett emléktáblánál.

Dr. Riskó-Nagy László konzul tolmácsolta a magyar kormányfő levelét, majd a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora következett.

A megemlékezésen alkalmi beszédet mondott Gordán Kolos, az általános iskola igazgatója.

„Március 15-e megmutatta, hogy a népből akkor válik nemzet, ha hisz az erejében és a nemzeti hagyományaiban. Ma is meg kell mutatnunk, hogy létezünk, hogy jelen vagyunk, hogy van elég erő, elszántság és akarat bennünk ahhoz, hogy kilábaljunk a legnagyobb szakadék mélyéről is, hogy harcoljunk a jogainkért. Legyünk büszkék, hiszen túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc az európai történelem egyik legfényesebb, legkiválóbb pillanata volt. A válságokkal és viszontagságokkal teli jelenkorunkban ennek az eseménynek az emléke olyan fontos tanulságokkal töltheti fel ünneplésünket, mint az összefogás, a kitartás, a tenni akarás és egymás megbecsülése.”

gróf Batthyány Lajos
Zenta
Gordán Kolos
1848-49-es forradalom és szabadságharc
március 15.

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.