Ugrás a tartalomra
írják a tesztet
Pannon RTV

Gyakoribbak lesznek a tudásfelmérők az általános iskolákban

2020-02-17
21:41
Forrás
Vajdasági RTV
Készül az új oktatási stratégia. A jelenlegi tervek szerint például gyakoribb tudásfelmérésre kell számítaniuk az iskolásoknak.

Az oktatási minisztérium szakmai megbeszéléseket indított az oktatási és nevelési stratégia fejlesztése érdekében a 2030-ig tartó időszakra. Az új rendszer egyebek között előírja az általános iskolások tudásának gyakoribb felmérését.

Mladen Šarčević illetékes miniszter elmondta, ha tudásra és minőségre alapozott stratégiát akarunk, akkor ehhez alapokat kell teremtenünk. Mint fogalmazott, ahhoz, hogy a kisérettségi sikeres legyen, nem várhatunk nyolc évet a tudásfelmérésre, hanem ezt folyamatosan kell végezni.

Danimir Mandić, a Belgrádi Egyetem Tanítóképző Karának dekánja szerint nem könnyű megállapítani, hogy az elkövetkező tíz évben mely szakmák lesznek előtérben, és melyek nem, de mindenképpen arra kell törekedni, hogy az oktatást a társadalom és a gazdaság igényeihez igazítsuk.

Az oktatási rendszer módosításának terveit az elkövetkező hónapokban mutatják be, hogy a stratégiát ősszel elfogadhassák.

általános iskola
kisérettségi
felmérés
Mladen Šarčević

Most

08:11, Frissítve: 08:17

Ma van az autizmus világnapja

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének kezdeményezésére 2008 óta április 2-án tartják azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, amely ma már tíz milliókat érint világszerte.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.