Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Gyalogtúrát szerveztek Bödő Sándor emlékére

2019.01.02
14:00
2019.01.02
19:29
Forrás
Pannon RTV
A résztvevők Martonosra sétáltak a magyarkanizsai Természetjáró Egyesület szervezésében. A túra szervezői így tisztelegnek Bödő Sándor emléke előtt, aki újságíróként folyamatosan követte munkájukat.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A tavaly nyáron elhunyt kollégánk, Bödő Sándor emlékére szervezett túra résztvevői a magyarkanizsai téglagyár elől indultak, majd a Tisza mellett végigsétáltak a martonosi töltésig. A település központjában megpihentek, ahol forralt borral, teával és zsíros kenyérrel várták őket. Az évindító túrán kicsik és nagyok is részt vettek, a 11 éves Losonci Bence gond nélkül lesétálta a távot: „Azért tetszik a túra, mert jó a társaság, izgalmas, meg ennyi, meg a túrára is azért jöttem el, mert jó a társaság, finom a zsíros kenyér.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A túrán 43 ember vett részt. Közülük sokan szép emlékeket őriznek Bödő Sanyi bácsiról. Berec Ágota, résztvevő: „Mindig, amikor csak tehette, jött velünk túrázni, akár kamerával együtt is, mikrofonnal, de anélkül is mindig jött velünk, és mindig jó hangulatot teremtett a túrákon.” 

A Természetjáró Egyesület elnöke, Huszta Erzsébet elmondta, örül, hogy a túra évről évre sikeresebb. Mint mondta, úgy érzi, méltó nevet kapott az évindító gyalogtúra: „Bödő Sanyi volt az, aki mindig útnak indított bennünket, tehát minden induláskor ott volt, kétszer-háromszor el is jött velünk, tehát végiggyalogolta velünk a túrát, meg ha nem tudott velünk jönni végig, akkor várt bennünket a téglagyárnál. Tehát, ahova néztünk, mindig ott volt.”

Az idei évtől kezdve az évindító túra Bödő Sándor emlékét őrzi majd - erről döntöttek az egyesület tagjai.

Bödő Sándor
gyalogtúra
Magyarkanizsa

Most

12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű