Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyászmise az elhunytakért Kelebián

2019-11-03
07:14
2019-11-03
16:14
Forrás
Pannon RTV
Gyászmisét tartottak szombaton este a kelebiai templomban. A misén elhunyt szeretteikről, rokonaikról és az 1944/45-ben ártatlanul kivégzettekről emlékeztek meg az egybegyűltek.

Szinte teljesen megtelt a kelebiai templom hívekkel. A gyászmisén a legkisebbek és a legidősebbek is jelen voltak, hogy megemlékezzenek az elhunytakról. Burány Irén minden évben eljön, hogy lerója tiszteletét. „Ez a mai nap egy olyan nap, hogy emlékezzünk a szeretteinkre, és nemcsak a hozzánk tartozókra, hanem mindenkinek az elhunyt családtagjaira.”

A szentmise előtt összegyűjtötték azok neveit is, akik az elmúlt időszakban hunytak el. Értük is gyújtottak gyertyát.

A Pro Musica Kamarakórus és a Garden Kvartett kibővített zenekara szólaltatta meg a szent énekeket. Paskó Csaba plébános szerint ez a nap a vidékünkön még nagyobb jelképpel bír, hiszen az 1944/45-ben elhunyt ártatlan áldozatokról is megemlékezünk.

Én bízom benne, hogy mi emberek tanulunk a történelemben elkövetett hibáinkból, és ezek nem ismétlődnek meg. Abban is hiszek, hogy ezeknek az embereknek nem hiába folyt a vérük. Nekünk bátorságot kell meríteni, előre kell tekintenünk, megemlékezni róluk. A kegyelet virágait és az imádságunkat oda kell tenni az ő sírjaikra, szentmisében imádkozni értük, de ugyanakkor mindig előre tekinteni és a saját jövőnket megalapozva előre menni” - mondta Paskó Csaba.

A gyászmise végén gyertyát gyújtottak az elhunyt rokonok, hozzátartozók és a 75 éve kivégzett ártatlan áldozatok emlékére.

halottak napja
Kelebia
mise
temlom
gyertya

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.