Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Lukács Attila

A gyerekek imádják a csodasarok játékait

2023.05.30
21:34
Forrás
Pannon RTV
A székelykevei óvodában is van csodasarok a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából.

A helyi óvónő kiemelte, hogy a felszerelések sokszínű választéka megfelelő számban biztosítják a gyermeki személyiség kibontakoztatását. A gyerekek pedig imádják a csodasarok játékait.

Székelykevén a „Naša radost „ iskoláskor előtti intézményben két csoport működik. Játékokkal és könyvekkel teli sarok várja az óvodásokat. A fiúk legtöbbet a kockákkal játszanak. A gyerekek az ügyességi játékokat is szeretik, a csoport legszívesebben mégis gyurmával és agyaggal játszik.

A program célja, hogy segítsék a külhoni magyarokat és, hogy olyan eszközöket nyújtsanak a közösségeknek, amelyek segítségével a magyarság a szülőföldjén is boldogulhat - mondta az óvónő, Joó Karina. „A szobánkat teljesen a Magyar Kormány, a Magyar Nemzeti Tanács és Bethlen Gábor szerelte fel. Az összes berendezés tőlük van, nélkülük a kis csoport nem is indult volna be. Sajnos olyan a helyzet, mivel óvónő nélkül maradtunk, ezért a két csoport most össze van vonva és ami a berendezést illeti, hát nem így volt berendezve a szobánk, de az új program végett muszáj volt változtatni ezen, de a berendezés természetesen mind megmaradt, szintén úgy a játékok, ami az elhelyezésüket illeti, sokat közösen a gyerekekkel csináltunk, mivel elvégre ők használják azokat és hát nekik van szükségük a játékokra és azért is van az, hogy oda van téve ahova ők szeretnék.”

Székelykevén jelenleg egy vegyes óvodás csoport működik, amelybe 29 gyerek jár. A Kárpát-medence legdélebbi magyar településén kiváló feltételek mellett fejlődhetnek a legkisebbek és ápolhatják anyanyelvüket és hagyományaikat.

Csodasarok
Közügyek

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.